Viikon 13 kyssäri – Onko digilehteä helppo käyttää?

Viikon kyssäri on gallup-tyyppinen viikottain vaihtuva kysymys, jonka vastaus julkaistaan aina seuraavan viikon lehdessä. Kyselyyn vastaajat voivat antaa myös kynän sauhuta kommentoimalla aihetta Sana on vappaa -kohtaan. Toimituksella on oikeus lyhentää tai jättää julkaisematta viestejä. Muistetaan hyvät tavat viestien kirjoittamisessakin.

Huom! Tulokseksi hyväksytään vain yksi vastaus. Jos vastaat sekä kyllä ja ei, molemmat vastaukset hylätään.

 

 

Edellisen viikon kyssäri:

Sujuuko lääkäripalveluihin pääseminen Pyhäjärvellä?

Näin vastasitte: Kyllä: 14 % | Ei: 86 % (Vastauksia yhteensä 63)

 

Kyllä!

“Omakohtainen kokemus on hyvä.“

”Ulkopaikkakuntalaisena sain hyvin ja hyvää palvelua lääkäriltä.”

”Kyllä, mutta lääkäriaikaa siirretty 2 kertaa lääkärin puuttumisen takia.”

 

 

Ei!

”Ei suju, koska ei ole lääkäreitä.”

”Lääkäreitä on Pyhäjärvellä aivan liian vähän, ja ne jotka ovat jäljellä, kuormitetaan loppuun. Hoitajien kuormitus myös äärirajoilla osin lääkäripulan seurauksena.”

”Kuka hoitaa lääkärirekrytoinnin Pyhäjärvellä? Siinäpä tuhannen taalan kysymys.”

”Lääkäriaikoja vaikea saada, aika saattaa peruuntua kun ollaan jo matkalla hartaasti odotetulle vastaanotolle. Lääkärit kiireisiä: ”Samanlaisia asiakkaita on koko aamu käynyt, kyllä se paranee ajan kanssa.” Eikä mitään tutkimuksia! Lähetteiden saaminen hankalaa, kun ei saa edes sitä ensimmäistä lääkäri aikaa. Vaivat pahenee.”

”Reseptien uusiminen on myös ollut hidasta viime aikoina.”

”Ihan onnetonta on hoitoon pääseminen nykyään. Työterveyshuolto naapurikunnissa ja työnantaja tehnyt niin suppeat ts. halvat sopimukset, ettei siihen sisälly juuri minkään sairauden tutkimukset. Päivystyksessä taas sanotaan, ettei kyseinen sairaus olekaan päivystysasia. Mistään et saa oikein apua.”

”Ainakin hammaslääkäripäivystykseen pääsin (puhelinsoitosta) kahdessa tunnissa – ja hoito oli hyvää.” 

”Kiireettömään ajanvaraukseen pidemmän ajan pyydetty aina soittamaan kahden viikon päästä uudelleen, koska ei ole aikoja antaa. Kahden viikon päästä taas sama juttu jne. Hoitajien kertoman mukaan on vain yksi lääkäri, joka hoitaa kiireettömät potilaat. Päivystys on taas oma juttunsa. Jokainen, joka on käynyt tietää, miten asiointi sujuu ja apua saa. Ihmettelen Kirsi Kiukaanniemen ja Hannele Kosken kertomuksia Pyhäjärven Sanomissa Pyhäjärven suhteellisen hyvin toimivista lääkäripalveluista muutama viikko sitten.”

”Pyhäjärven Sanomissa oli, että lääkäreitä on 5, mutta todellisuudessa 1 paikalla ja aikoja ei saa vaikka olis kuinka sairas. Päivystykseenkään ei pääse, ja jos pääsee, niin saa odottaa 4–5 tuntia. Tautia ei tutkita kunnolla, vaan sanotaan, että syö Buranaa. Hoitajat yrittävät parhaansa, mutta kun lääkäreitä ei ole, niin apua ei saa”

”Nyt kyllä Pyhjärven Sanomain jutuntekijää oli vedätetty satanolla, kun oli taannoin juttu Pyhäjärven lääkäritilanteesta. Voisitteko vastaisuudessa tarkistaa julkaisemmat juttujen oikeellisuudet tarkemmin, koska tämmöisistä jutuista kärsii vain hoitajat,jotka eivät voi vaikuttaa surkeaan lääkäri tilanteeseen ja tietenkin apua tarvitsevat potilaat!”

”Vaikka virkoja on täytetty niin täysiaikasia vastaanottolääkäreitä ei ole tällä hetkellä kuin yksi.”

”Haluan yksityisen lääkäriaseman.”

”Toivoisin että hoitovahingoista puhuttaisiin, koska sitä on täälläkin tapahtunut.”

”Haapajärvi vetää lääkärit.”

”Vuoden vaihteen jälkeen on ollut minusta paljon vaikeampaa saada kiireettömiä aikoja lääkärille.”

”Huono lääkäritilanne heikentynyt entisestään. Yksi lääkäri vastaanotolla ja päivystyskin täynnä. Missä ne kuusi lääkäriä ovat?”

”Ei ole enää lääkäreitä.”

”Vituks mennee.”

Lue myös