Ampparien kauden avaus alkoi tappiolla – hyväntekeväisyys vei tunnelman vahvasti plussalle

Ampparien otteissa kaukalossa jäi vielä parantamisen varaa. Hyväntekeväisyystapahtuma sen sijaan onnistui yli odotusten.

Viime lauantaina Inmet-areenalle kokoontui noin 230 henkilöä seuraamaan Pohdin jääkiekon edustusjoukkue Ampparien kauden avausottelua oululaista Laser HT Akatemiaa vastaan.

Yleisössä oli paljon lehtereillä harvemmin viihtyviä paikallisia, sillä tapahtumassa kerättiin varoja pyhäjärvislähtöisen, heinäkuun lopulla syöpään menehtyneen Rami Rantakoivun muistolle.

Rami ja hänen vaimonsa Laura Rantakoivu ovat perustaneet Syöpäsäätiölle Rantakoivun alla- nimisen keräyksen, jonka tavoitteena on kerätä 40 000 euroa tutkimustyöhön.

Kaudenavauksen alla edustusjoukkue haastoi yrityksiä mukaan lahjoittamaan varoja keräykselle.

Lauantain ottelun oli järjestetty arpajaiset, jonka tuotto ohjattiin niin ikään keräystilille. Ottelun lopuksi Laura Rantakoivulle luovutettiinkin 4136 euron keräyspottishekki. Summaan lisättiin myöhemmin vielä 300 euroa, joka nosti keräyssumman 4461 euroon. Kerätty summa nostaa Rantakoivun alla -keräyksen summan yli 37 000 euroon.

Tapahtuma alkoi Ramin lapsuudesta saakka tunteneen Miska Humalojan äänitervehdyksellä, jonka jälkeen pidettiin minuutin mittainen hiljainen hetki Ramin muistolle. Sen jälkeen Ampparit pääsivät jäälle tositoimiin.

Ensimmäisen erän alku oli kotijoukkueelle kylmää kyytiä, kun Laser HT:n Jere Nenonen laukoi avausmaalin ajassa 3.12 ja Oskari Eskola vei lukemat 0–2:n ajassa 3.59. Kotijoukkueen otteet koostuivat lähinnä yksilösuorituksista, kunnes pakkaa alettiin saamaan hieman paremmin kasaan.

Ampparien Nicklas Hietala kavensi ajassa 12.18 tilanteen 1–2:n, mutta iloa ei kestänyt kauan, Laser HT:n Joni Määtän venäyttäessä maalieron lukemiin 1–3 ajassa 13.04. Ampparien Joona Laitila ehti vielä kaventaa tilanteen ensimmäisessä erässä 2–3:n ajassa 15.47.

Toisessa erässä sama kissa-hiiri-leikki jatkui. Laser HT:n Riku Kaattari vei vieraat 2–4-johtoon ajassa 21.10, mutta ottelukellon näyttäessä lukemia 22.04, Ampparien Jussi Kumpulainen kavensi 3–4:n alivoimalla.

Ajassa 29.46 Laser HT:n Samuli Heikonen vei vieraat ylivoimamaalilla jälleen kahden maalin etumatkalle, ja 32.30 Ampparien Olli-Pekka Majava löi lukemiksi 4–5. HT Laserin Joni Määttä maalasi toistamiseen alivoimalla ajassa 36.43, ja Ampparien Joona Laitila laukoi toisen maalinsa ajassa 38.23 saaden lukemiksi 5–6.

Kolmatta erää värittivät molempien joukkueiden saamat rangaistukset. Erä alkoi Juho Kanasen jäähyllä, jonka Laser HT:n Samuli Heikonen kuittasi toisella maalillaan ajassa 45.01 vieden vieraat lukemiin 5–7.

– Ovivahti on enemmän töissä kuin maalivahti, kommentoivat näkemäänsä asiantuntevasti noin kymmenvuotiaat pojannassikatkin.

Yläparvella arveltiin kovaäänisesti tuomarin tulleen peliin samalla kyydillä vierasjoukkueen kanssa siinä vaiheessa, kun Ampparien Pekka Tikanmäki sai 5+20 ottelurangaistuksen ja suihkukomennuksen.

Tikanmäen rangaistuksen lisäksi Amppareille kertyi kolmannessa erässä kymmenen jäähyminuuttia, vieraiden kuluttaessa jäähyaitiossa aikaa kuusi minuuttia.

Rangaistukset veivät  terän Ampparien hyvästä yrityksestä saada joukkuepeli kulkemaan. HT Laser karkasi Joni Määtän ylivoimalla tehtailemalla hattutempulla  5–8-lukemiin ajassa 56.57 ja loppulukemiksi 5–9 pelin viimeisteli nro 26 Elmeri Paukkunen ajassa 58.17.

Maalivahdeista HT Laserin Jaakko Ylitalo torjui ottelussa 30 ja Ampparien Tomi Vuohtoniemi 39 kertaa.

Ampparien saadessa pakettinsa paremmin kasaan, Inmet- areenalla saadaan varmasti nauttia ampparihurmaa tulevan kauden aikana.

Ottelun tehokkain Amppari oli Joona Laitila tehoilla 2+1.

Kuva:

Nicklas Hietala (edessä) vastasi tämän kauden sarjapelien ensimmäisestä Ampparimaalista.

Ampparien Rantakoivun alla-keräykseen Laura Rantakoivulle luovuttamaan shekkiin kirjattiin lukemiksi 4136 euroa, mutta kokonaissumma tarkentui myöhemmin 4461 euroon. (Kuva: Joakim Salo)

Alla olevalla videolla Miska Humalojan puhe äänitteenä ja hiljainen hetki Ramin muistolle ottelun alussa.