Kaupunki jatkaa koronarajoituksia ennallaan

Pyhäjärven kaupungin johtoryhmä linjasi kaupunkia koskevia koronarajoituksia ja -suosituksia tänään keskiviikkona, linjaus on pääosin aiemman linjauksen mukainen. Siihen poiketen vain monitoimihallia koskevia säännöksiä on muokattu niin että monitoimihallilla voidaan järjestää sarjapelejä, ja vanhojen tanssit järjestetään koulun omana tapahtumana. Vanhojen tanssit järjestetään yleisölle avoimena tilaisuutena ensi joulukuussa.

Lue koko tiedote alta:

 

Pyhäjärven kaupungin tiedote asukkaille koronatilanteesta ja sen vaikutuksista

Pyhäjärven kaupungin johtoryhmä on linjannut ajalla 18.1.-1.2.2021 voimassa olevien suositusten jatkamisesta 28.2.2021 saakka. Monitoimihallia sekä vanhojen tansseja koskevia suosituksia on päivitetty.

Ajalla 2.2.-28.2.2021 voimassa olevat suositukset:

Yleisötilaisuudet

Sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajataan 10 henkilöön. Aluehallintovirasto antaa tarkempia ohjeita.

Julkiset tilat

Kaupungintalo on suljettuna ajalla 2.2.-28.2.2021. Sulun aikana kaupungintalolla voi asioida ajanvarauksella. Puhelimitse, postitse ja sähköpostitse palvelua annetaan normaalisti. Kokoustiloja ei anneta ulkopuolisten käyttöön.

Kaupungin hallinnoimat sisäliikuntatilat (koulujen liikuntasalit, Ruotasen ryhmiksen liikuntasali ja Hoijakan liikuntasali) on avattu lasten ja nuorten (alle 18-v.) harrastusryhmien käyttöön 18.1.2021 alkaen. Ryhmät toimivat pienryhminä (max.osallistujamäärä 10/ryhmä). Mikäli liikuntasali on jaettavissa väliverholla, voi kummallekin puolelle salia ottaa 10 lasta/nuorta (yhteensä 20). Toiminnasta vastaavien tulee huolehtia, että turvavälejä ja maskisuositusta noudatetaan.

Monitoimihalli on avattu 2.1.2021 alkaen. Yleisövuoroja ei pidetä, eikä vieraspaikkakuntalaisia ryhmiä oteta vastaan. Turvavälejä ja maskisuositusta tulee noudattaa.

Monitoimihallilla voidaan järjestää sarjapelejä. Tällöin hallille pääsevät vain pelaajat ja muita ottelu-tapahtumaan osallistuvia, kuten tuomareita, valmentajia ja vastaavia, voi paikalla olla enintään 10 henkilöä. Monitoimihallin koronaohjeistusta tulee noudattaa.

Nuokkari on avannut ovensa 18.1.2021 alkaen nuorisopalveluiden käyttöön. Nuorisotoimi ilmoittaa some-kanavillaan tilaan liittyvistä ohjeistuksista. Muilta käyttäjiltä tila on suljettu.

Kirjasto on auki rajoitustoimenpitein. Aiemmin ilmoitetut käytänteet ovat voimassa.

Huolehditaan turvaväleistä ja käsihygieniasta. Kirjastossa on voimassa maskisuositus. Kirjastossa käynti rajataan 15 minuutin asioimiseksi. Käy kirjastossa vain, kun olet terve.

Kirjasto palvelee normaalien aukioloaikojen mukaan ja kirjastoauto on liikenteessä.

Maskisuositus

Maskin käyttöä julkisilla paikoilla suositellaan vahvasti. Maskien käyttöä suositellaan valtakunnallisen linjauksen mukaan kaikille yli 12-vuotiaille.

Yksityistilaisuudet

Suosittelemme, että yksityistilaisuuksia ei järjestetä. Poikkeuksena suositukseen on pienimuotoiset muistotilaisuudet, joita voidaan järjestää.

Ryhmäharrastustoiminta

Kaupungin järjestämien lasten ja nuorten (alle 18-v.) liikuntaryhmien toiminta on jatkunut 25.1.2021 alkaen.

Verkkovalmennus toimii normaalisti. Kaupungin järjestämien aikuisten liikuntaryhmien käynnistymisestä tiedotetaan erikseen.

Ikääntyneet ja riskiryhmät

Ikääntyneiden ja riskiryhmien suojaamiseen tartunnalta antaa ohjeita Peruspalvelukuntayhtymä Selänne.

Opetuksen järjestäminen

Lukio jatkaa lähiopetuksena. Tautitilanteen pahentuessa voidaan siirtyä etäopetukseen.

Penkkarit järjestetään 11.2.2021 huomioiden voimassa olevat suositukset ja rajoitukset.

Vanhojen tanssit järjestetään 12.2.2021. Tilaisuus on koulun oma tapahtuma ja suljettu ulkopuoliselta yleisöltä. Opiskelijoiden toiveesta järjestetään yleisölle avoin tilaisuus joulukuussa.

Koulu tiedottaa opiskelijoita mahdollisista muutoksista Wilman kautta.

Jokilatvan opisto tiedottaa suositusten vaikutuksista kurssien toimintaan.

Etätyösuositus

Kaikki työntekijät työskentelevät etätyössä mahdollisimman laajasti.

Etäkokouskäytännöt

Siirrytään mahdollisimman kattavasti etäkokouskäytäntöihin sekä työpaikoilla että vapaa-ajan kokouksissa.

Ravitsemusliikkeet

Toimitaan valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti.

Lue myös