Trifonovin peräkärry nappasi yritysideakisavoiton

Huoltopalvelubussi ja monitoiminen peräkärry saivat raadin taakseen.

 

Heinäkuun lopussa päättynyt Pyhäjärven kaupungin yritysideakilpailu poiki 84 erillistä yritysideaa kahdessa eri sarjassa.

Raati valitsi ”Tätä paikallista palvelua tarvitaan tai näitä tuotteita ostaisin paikkakunnalta” -kategorian voittajaksi idean ”huoltopalvelubussi”.

Raadin perustelujen mukaan huoltopalvelubussi olisi liikkuva pienkoneiden ja kiinteistötekniikan huoltopalvelu, jonka operaattoriyritys järjestäisi myös perinteistä pienkonehuoltoa. Raadin mielestä ideassa tärkeää on huomata monipuolisen pienkoneiden huolto- ja myyntityön yhdistämisen välttämättömyys niin perinteisen kivijalkaliikkeen kuin kotiin tuotavien palveluidenkin kohdalla. Työ- ja rakennuskoneiden vuokraustoiminta on tuotu ideassa myös esille.

Huoltopalvelubussi-idea jätettiin anonyymina joten tuhannen euron voittopotti ohjataan hyväntekeväisyyteen.

”Tälle pyhäjärviselle palvelulle tai tuotteelle olisi Suomessa ja maailmalla tarvetta”- kategorian voitti Gennadi Trifonov ideallaan ”Räätälöity monitoiminen peräkärry ja kattoteline”.

Raati perustelee, että kyseessä on konkreettinen tuote, joka muuttaa standardiperäkärryn monipuoliseksi kuljetusalustaksi. Tuotteen muuntokykyisyys laajentaa potentiaalisia asiakasryhmiä huomattavasti. Tuotteen kohderyhmät ja sen edut on kuvattu ideassa selkeästi.

Trifonov saa ideastaan niin ikään tuhannen euron palkinnon.

Ideakisan raatiin kuuluivat kaupunginjohtaja Henrik Kiviniemi, Pyhäjärven Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Risto Alaheikka, yrityspalvelupäällikkö Arto Junno Nihak ry:stä, varatoimitusjohtaja Päivi Ruotoistenmäki Suomenselän Osuuspankista, säästöpankkiiri Ville Pekkala Säästöpankki Optiasta, kauppias Arto Mäkimartti K-Market Pyhäjärvestä sekä päätoimittaja Mirka Kauranen Pyhäjärven Sanomista.

Raati piti kaksi etäkokousta joista ensimmäisessä valittiin molemmista kategorioista kymmenen finalistia ja toisessa kokouksessa keskityttiin valitsemaan sarjojen voittajaideat.

Ideoita jättäneiden kesken arvottiin palkintoja seuraavasti: Lahjakortteja voittivat: Maria Komu, Tomi Houtsonen, Anniina Pekkala, Leena Risulainen ja Tapani Isoranta.

Pyhäjärven kunnan historia-teokset voittivat Minna Laurila, Anne Kaski-Klöve, Veikko Raappana, Kristiina Palttala ja Sari Piili.

Pyhäjärven kaupungin tuubihuivit saavat Toni Asikainen, Elina Ryynänen, Taina Kankaanpää, Veikko Tahkokorpi ja Tuuli Aittokoski.

Palkinnot voi noutaa Pyhäjärven Sanomien toimistolta aukioloaikojen puitteissa.

Tulevissa lehdissämme tulemme paneutumaan tarkemmin yritysideakilpailussa esille nostettuihin ideoihin.

 

Kuva:

Kaupunginjohtaja Henrik Kiviniemen mielestä yritysideakilpailu oli vasta alkua laajemmalle keskustelulle paikkakunnalla kannattavista yritysideoista. Margit Rönkkö toimi arvonnan Onnettarena.