Onnittelut Mr Moilaselle!

Itsemurhataktiikalla! ÄM-äM-taiston tuoksinassa Pohti Ski Teamin Niilo, Pyhäjärven nuorukainen, - Moilanen siis syntyjänsä kisaili hiki hatussa, - hiihti lailla Lemminkäisen; paitsi että Lemminkäinen - hiihti hirvensä perässä, kun taas Niilo, nuori miesi, pakeni kuin hirvi sutta, karkuun hiihti hullun lailla - muita sprinttihiihtäjiä! Konsa paukkui varsijousi, Niilo ampaisi rajusti, - itsemurhataktiikalla, kärkeen kuin kanuunan suusta, odotteli muita vasta, vasta jälkeen maaliviivan, - hetken henkäisi, hymyili! Lemminkäisen äiti josko jälkeen hiihdon ynnä muiden - poikansa urotekojen, keräili lihoja, luita, - niistä poikansa kasasi, oli saalis Vuokatissa kauan kaivattu kapine, - kirkas kultainen mitali! Kalevi Koskela, alias Keravan Väinämöinen …

Haluaisitko lukea koko jutun?
Tämä juttu on vain tilaajille. Jatka lukemaan tilaamalla Pyhäjärven Sanomat.

Lue myös