Amppareiden kausi alkaa hyväntekeväisyydellä

Pyhäjärven Pohdin jääkiekon edustusjoukkue Ampparit avaa sarjakautensa ensi lauantaina hyväntekeväisyystapahtumalla, jossa kerätään varoja Syöpäsäätiön Rantakoivun alla-keräykselle.

 

Pyhäjärven Pohdin jääkiekon edustusjoukkue Ampparit aloittaa sarjakautensa tämän viikon lauantaina kotipelillä Laser HT -akatemiaa vastaan.

Amppareilla alkaa nyt kahdeksas peräkkäinen kausi pohjoisen alueen III-divisioonassa ja viime kauden nousujohteisen loppukauden jälkeen on amppariparvi lähdössä tulevaan kauteen menestyksen nälkää täynnä.

Amppareissa jatkaa viime kauteen verrattuna hyvin pitkälti sama runko muutamilla vahvistuksilla höystettynä. Joukkue koostuu muutamaa pelaajaa lukuun ottamatta Pohdin omista kasvateista, joten yhteisöllisyys nousee yhdeksi merkittäväksi tekijäksi joukkueen identiteetissä.

Yhteisöllisyys tulee näkymään myös kauden avausottelussa, kun pelin alussa järjestetään muistohetki kesällä menehtyneen Rami Rantakoivun muistoa kunnioittaen. Rami taisteli aggressiivista syöpää vastaan pitkään ja jakoi avoimesti tarinaansa inspiroiden samalla kaikkia ihmisiä. Rami oli Pyhäjärveltä lähtöisin ja pelasi itse nuoruudessaan jääkiekkoa Pohdin junioreissa.

Monet joukkueen pelaajat tunsivat Ramin henkilökohtaisesti ja hän on jättänyt lähtemättömän positiivisen vaikutuksen amppariperheeseen. Nyt on Amppareiden vuoro kunnioittaa Ramin toivetta. Rami toivoi, että hänen muistamiseensa menevät rahat laitettaisiin Syöpäsäätiölle.

Ampparit järjestävät ottelun yhteydessä hyväntekeväisyysarpajaiset, jonka tuotot menevät lyhentämättömänä Syöpäsäätiön Rantakoivun alla -syöpäkeräykseen. Rantakoivun alla -keräys on Ramin ja hänen vaimonsa Lauran perustama keräys, joka tukee syöpätutkimusta.

Keräys avattiin uudestaan Ramin saattohoidon aikana, jotta muilla samaan tilanteeseen joutuvilla olisi mahdollisuus taistella syöpää vastaan. Keräykseen on kertynyt tähän mennessä yli 33000 euroa, ja Ampparit haluaa kantaa kortensa kekoon yhteisen hyvän puolesta.

Arpajaispalkinnot tulevat paikallisilta sekä naapuripaikkakuntien yrityksiltä lahjoituksina.  Palkintojen joukosta löytyy sekä lahjakortteja että tuotepalkintoja. Palkintoja on arpajaisissa kymmeniä ja niiden yhteisarvo on monia satoja euroja.

Ampparit kiittävät vilpittömästi kaikkia yrittäjiä, jotka ovat lähteneet tukemaan tulevaa hyväntekeväisyystapahtumaa. Ilman yritysten antamaa tukea ja panosta tätä varainkeruuta ei olisi pystytty järjestämään.

Pääpalkintona arpajaisissa on nykyään KalPaa edustavan Pohdin kasvatin Miska Humalojan allekirjoituksella varustetut jääkiekkomailat. Arvonta suoritetaan ottelun kolmannen erän aikana.

Joukkue toivoo, että mahdollisimman moni löytää tiensä Inmet-Areenalle lauantaina ja tulee kunnioittamaan Ramin muistoa muistotilaisuuteen, antamaan tukensa syöpätutkimuksella ja kannustamaan Ampparit uuteen kauteen. Muistotapahtuma alkaa 15.45 ja tapahtumaan on vapaa pääsy.

Jussi Tikanmäki

 

Pääkuva: Ampparit kantavat kortensa kekoon Rami Rantakoivun muistokeräyksen hyväksi ensi lauantain hyväntekeväisyysottelussa. 

Rami Rantakoivu (oik.) lapsuudenystävänsä Miska Humalojan (takana) sekä Miskan veljen Oulan kanssa. 

Kuva: Miska Humalojan kuvat.