Maastopaloa sammutetaan Rillankiven lähellä

Pyhäjärvellä on käynnissä maastopalon sammutus. Ilmoitus tuli kansalaiselta ja pitkän etsinnän jälkeen palo on paikallistettu. Kohde sijaitsee Pyhäjärven (vesistön) eteläpuolella lähellä Rillankiveä, savut näkyvät hyvin vesistön alueelle. Paloalue on tällä hetkellä noin puoli hehtaaria. Palon sammutus on aloitettu ja palo on hallinnassa. Paikalle on hälytetty kolme sammutusautoa, neljä säiliöautoa ja mönkijöitä.

Päivitetty klo 22.47:

Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan Pyhäjärvellä on edelleen käynnissä maastopalon sammutus, palo saadaan lopullisesti sammumaan puoleen yöhön mennessä. Tämän jälkeen maanomistaja jatkaa kohteessa jälkivartiointia yön ajan.

Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä, alueella on kuitenkin tehty metsäkonetöitä lähiaikoina.

Kuva: Pelastuslaitoksen dronella otettu kuva paloalueesta

Lue myös