Aila-myrsky työllistänyt Jokilaaksojen pelastuslaitosta

Viime yön myrsky on aiheuttanut Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella runsaasti tehtäviä. Aamuseitsemään mennessä tehtäviä on ollut 40 kappaletta. Tehtävät ovat olleet pääosin pieniä vahingontorjuntatehtäviä puiden kaatuessa tielle tai sähkölinjoille. Lisäksi on ollut muutamia taajamatulvia. Yön aikana pelastuslaitoksen tilannekeskus otti käyttöön ruuhkaohjeen, koska tehtävien hoito uhkasi ruuhkautua päällekkäisten tehtävien vuoksi. Aamuyöllä viiden aikaan ruuhkamalli purettiin, kun tilanne hieman rauhoittui. Pelastuslaitoksen resurssit ovat tähän mennessä riittäneet ja kaikki tehtävät on saatu hoidettua. Nyt aamun aikana tehtäviä ennakoidaan tulevan paljon lisää, kun ihmiset lähtevät liikkeelle ja vahinkoja havaitaan.

Jokilaaksojen pelastuslaitokselta muistutetaan veneen omistajia, että aamun aikana kannattaa käydä tarkastamassa veneen kunto. Meressä vesi on laskenut paljon ja myrsky on saattanut täyttää veneen. Myös pihapiirin vahinkoja kannattaa kartoittaa.