Sammutuspeite pelasti isommalta palolta – astianpesukone kärysi Ruotasella

Jokilaaksojen pelastuslaitos sai hälytyksen Ruotaselle tänään puoli kolmelta. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle, omakotitalon sisällä oli palonalku ja savua, koska talon keittiössä oli astianpesukone syttynyt palamaan. Palon syyksi arvioidaankin astianpesukoneen teknistä vikaa.
Palo sammutettiin nopeasti ja palo ei ehtinyt levitä laajemmalle talon rakenteisiin.

Muu rakennuksen osa savutuuletettiin savu- ja nokivahinkojen minimoimiseksi.

Talossa oli palon syttymishetkellä kaksi henkilöä. Kohteessa käytettiin ennen pelastuslaitoksen saapumista kohteeseen alkusammutustoimenpiteenä sammutuspeitettä, peitteen käyttö rajoitti paloa huomattavasti. Tämän jälkeen henkilöt poistuivat rakennuksesta.
Palosta ei aiheutunut vakavia henkilövahinkoja, ensihoito vei paikalla olleet henkilöt sairaalaan tarkistettavaksi.

Pesukone, liesi ja osa keittiön pinnoista tuhoutuivat. Palo levisi hieman pesukoneen ympäristöön. Muu talon osa kärsi lieviä savuvahinkoja.Tulipaloon hälytettiin tilanteen alkuvaiheessa resursseja Jokilaaksojen ja Pohjois-Savon pelastuslaitoksilta yhteensä kolme sammutusautoa, säiliöauto, puomitikas, raivausauto ja kaksi ambulanssia. Kohteessa kävivät vain Jokilaaksojen pelastuslaitoksen Pyhäjärven paloaseman yksiköt.

Pelastuslaitos jatkaa kohteessa jälkivartiointia vielä hetken aikaa. Sen jälkeen kohde luovutetaan omistajalle.

– Alkusammutusvälineet kotona ja alkusammutustaito ovat tärkeitä, koska palo on sammutettava mahdollisimman pian sen syttymisestä. Alkusammutuksen avulla voidaan ehkäistä suuria omaisuuteen ja ihmisiin kohdistuvia vahinkoja, päivystävä palomestari Matti Virtanen muistuttaakin Jokilaaksojen pelastuslaitoksen tiedotteessa.