Heinähulinat vauhdilla käyntiin

Paikallisten yrittäjien lauantaina järjestämä markkina- ja kirppistapahtuma korvasi ja paikkasi peruttuja kihuja ja lievitti niiden perumisen mukanaan tuomaa pettymystä. Lauantain ”minikihut” veti väkeä viettämään aurinkoista kesäpäivää. Monet yritykset tarjosivat tapahtuman tiimoilta alennuksia ja muita etuja.

Heinähulinoissa tarjonta oli monipuolista. Eläinpalvelu Hanta Halosen poni Kepponen sekä Onneli ja Anneli -lampaat viihdyttivät lapsia. Niitä oli helppo tulla halamaan ja rapsuttelemaan, sillä ne ovat älyttömän kesyjä ja tottuneita kaikenlaiseen hulinaan. Sanonta lauhkea kuin lammas osoitti taas paikkansapitävyytensä ja Hantan ystävät Merja Laukkanen ja Esa Heinonen tulivat apuun pitämään lampaista huolta sillä aikaa kun Hanta ja poni Kepponen veivät lapsia kärryajelulle.
Paikalla oli myös runsaasti käsitöitä ja muita lahjaideoita vaativaankin makuun. Pyhäjärvinen Jaakko Vesamäki toimii toiminimellä Jaskan Pahka ja hän toi mukanaan ammttitaidolla tehtyjä pahkatöitä. Jaana Haakana-Laittila puolestaan esitteli oman saippuapajan tuotteita. Tarjolla oli muun muassa ekologisia saippuoita, palashampoota, suola- sekä savisaippuaa ja muita sauna -tuotteita.
Ötökkähotelleista ja lintujen tarpeista pönttöineen ja lautoineen vastasi pyhäjärvinen Matti Tanttu. Hän kiertää markkinnoilla ympäri Suomea ja kuuli kaverilta oman paikkakunnan Heinähulinoista Pielaveden Kalajuhlassa vasta toissa lauantaina. Mirelaika korubaarissa Mirella Ikäheimo teki nahkatupsuisia korvakoruja ostajien toivomusten mukaan.
– Heinähulinat -idea syntyi ja kehityi pyhäjärvisten yrittäjien WhatsApp -ryhmässä. Tämä ryhmä oli luotu sunnitellemaan kevättapahtumaa, joka piti olla huhtikuussa liikekeskus Woltissa, selittävät Mirella ja Katja Rönkä Cafe Hymyssä touhuten.

Ruokaa ja naposteltavaakaan ei tietenkään unohdettu. Cafe Hymy ja Kahvila Karnevaali saivat pitkästä aikaa nähdä tupa täynnä väkeä -ilmiön, jota on odotettu yleensä kihupäivinä.
– Ensiksi ajattelin, että kivaa, jos joku edes poikkeaa kahvila Karnevaaliin, kun ennen lauantaina ei oltu edes auki. Hiijjen Pelimannit kun lavalle rynkäsi, tupa oli ihan täynnä väkeä, ilotsee Laura Kyllönen hulinatunnelmaa.
Rosa Smed musisoi tasatunnein Vaateliike Kirstin ja Cafe Hymyn terassilla. Lakritsista vastasi Metrilakut Kannuksesta, joka kuuli markinnoista pyhäjärviseltä ystävältä. Kirppistelemään sai tulla ilman varauksia ja maksuja oman pöydän kanssa. Jääkiekkojunnut olivat mukana onnenpyörällä ja Heinähulinoiden yhteydessä järjestettiin myös kesäpassiarvontaa, jossa oli sielua, kehoa ja kotia hemmottelevaa palkinto. Onnea voittajalle!

Teksti ja kuva: Anna Kuusiniemi