Viikon 43 kysymys – Pitäisikö hyvinvointitalossa olla mielestäsi liikuntatila?

Viikon kysymys on gallup-tyyppinen viikottain vaihtuva kysymys, jonka vastaus julkaistaan aina seuraavan viikon lehdessä. Kyselyyn vastaajat voivat antaa myös kynän sauhuta kommentoimalla aihetta Sana on vapaa -kohtaan. Toimituksella on oikeus lyhentää tai jättää julkaisematta viestejä. Muistetaan hyvät tavat viestien kirjoittamisessakin!

Huom! Tulokseksi hyväksytään vain yksi vastaus. Jos vastaat sekä kyllä että ei, molemmat vastaukset hylätään.

 

 

Edellisen viikon kysymys:

Saako sijoittajia päästää julkisen vesihuollon apajille?

Näin vastasitte: Kyllä: 5 %  Ei: 95 % (Vastauksia yhteensä 81)

 

 

Ei!

”Ei missään nimessä.”

”Sijoittajan, yksityisen, himo on tehdä voittoa. Vesihuolto on perustarve- ja huoltovarmuuskysymys. Eikö Caruna-kaupoista opittu mitään?”

”Kohta menisi vedet saudien hevosille.” 

”Elintärkeää infraa ei pitäis myydä kaupallisille toimijoille. Käy niin kuin sähkösiirtoyhtiöiden myynnissä. Hinnat nousevat kohtuuttomiksi.” 

”Ei todellakaan. Ihmisten perustarpeiden, etenkin luonnollisten monopolien, pitää olla voitontavoittelun ulkopuolella julkisessa hallinnassa. Siksi hallituksen esitys 49,9% myyntioikeudesta pitää estää.” 

”Ei missään nimessä. Veden hinta noussee silloin asiakkaalle ja onko taetta, että veden toimitushäiriöt hoidetaan entiseen tapaan?”

”Ei missään tapauksessa. Sähköverkoston myynnistähän on karut seuraukset. Hinnat kohonneet pilviin.”

”Ehdottomasti EI!”

”Ei koijareita, meillä vesi on omaamme.”

”Meidän vettä ette vie.”

”Ei todellakaan saa! Vesi on ihmisen tärkein perustarve, joka pitää olla demokraattisessa valtiossa kaikkien saatavilla.”

”Sijoittajien pääsystä julkiseen vesihuoltoon seuraa kuluttajille kustannusten nousua, koska sijoittajat pyrkivät jakamaan mahdollisimman suuria osinkoja osakkailleen.”

Lue myös

Jätä kommentti