Viikon 26 kysymys – Oletko tyytyväinen Pyhäsalmen taajaman viheralueiden hoitoon?

Viikon kysymys on gallup-tyyppinen viikottain vaihtuva kysymys, jonka vastaus julkaistaan aina seuraavan viikon lehdessä. Kyselyyn vastaajat voivat antaa myös kynän sauhuta kommentoimalla aihetta Sana on vapaa -kohtaan. Toimituksella on oikeus lyhentää tai jättää julkaisematta viestejä. Muistetaan hyvät tavat viestien kirjoittamisessakin!

Huom! Tulokseksi hyväksytään vain yksi vastaus. Jos vastaat sekä kyllä että ei, molemmat vastaukset hylätään.

 

Kuva: Nokkonen viihtyy paikallaan Ollintien varrella vuodesta toiseen. Kaupunki vastaa lähinnä ruukkuistutusten hoidosta keskustaajamassa. ELY-keskus vastaa viheralueiden hoidosta valtion tieväylillä, kuten Ollintiellä. Kuva: Jaana Koski

 

Edellisen viikon kysymys:

Tunnistatko Suomen luonnon vieraslajit ja tiedätkö, kuinka ne kuuluu hävittää?

Näin vastasitte: Kyllä: 65 %  Ei: 8 % (Vastauksia yhteensä 23)

 

Kyllä!

”Jättiputken hävittäminen pihasta oli monen vuoden urakka. Lupiinin ja jättipalsamin kanssa taistelu jatkuu useilla rintamilla. Siemenet säilyvät maassa vaikka niittää, kaivaa kasvin juurineen tai myrkyttää.”

”Pyhäsalmessa vieraslajitalkoot ois paikallaan.”

”Annetaan kaikkien kukkien kukkia. “

“Lupiinia en hävitä, se on kaunis.”

”Minun tontilla saa lupiinit ja kurtturuusut kukkia vapaasti.”

”Onpa ne ennenkin sopineet kasvamaan. Eipä ne hoidetuille pelloille leviä. Onko vähän turhaa vouhotusta?”

 

Ei!

”Tunnistan, mutta hävittäminen taitaa olla toivotonta. Uusien valtateiden reunat esimerkiksi Äänekoskella näyttävät siltä, kuin lupiinia olisi sinne kylvetty. Jos ei valtiokaan teillään asiaa korjaa, mitä me tavalliset tallaajat vieraslajeille mahdamme?”

Tunnistan jotkut. Jos semmoisia näen, katson googlesta miten hävittää.”

Lue myös