Hiisimuorin Vekarat ja Veitikat tutustuivat syksyn satoon – Katso kuvagalleria!

Ryhmäperhepäiväkoti Hiisimuorin hoivan lapset viettivät maanantaiaamuna Sadonkorjuujuhlaa tutustuen monenlaisiin luonnonantimiin päiväkodille järjestetyillä rasteilla.

 

 

Ruotasen päiväkodilla aloitetiin arki maanantaiaamuna Sadonkorjuujuhlalla, jossa Hiisimuorin hoivan lapset pääsivät tutustumaan moninaiseen satoon kolmella eri rastitehtävällä. Päiväkodin lapset saivat testata kädentaitojaan pihalla piirtämällä ja värittämällä asvalttiin erilaisia vihanneksia, kun taas viereisellä rastilla kerättiin pihamaalle karanneet vihannekset takaisin omiin koreihinsa. Koreihin lajiteltiin jokaiselle tutut perunat, tomaatit, porkkanat, perunat, herneet, sipulit sekä punajuuret.

 

Sisällä kolmatta rastia veti Pyhäjärven Marttojen Kaisa Tapaninaho. Marttojen maistelupisteellä hämmästeltiin ja maisteltiin monenlaista herkkua. Tuttu porkkana maistui lapsille ja kesäkurpitsan palat hävisivät hetkessä leikkuulaudalta parempiin suihin. Vihreällä palkopedillä makaavat kirkkaan pinkit ruusupavut herättivät ihastelua.

– Pavuista tulee massu vähän kipeäksi, jos niitä syö raakana, niin ne pitää aina keittää ennen syöntiä, Tapaninaho opasti hyvinkin innokkaita pieniä maistelijoita.

Maistelupisteellä oli esillä satoa aina viljasta sieniin sekä kaaleihin ja papuihin ja kaikille tuttuihin porkkanoihin ja tomaatteihin.

 

 

 

Tämä artikkeli on avattu vapaasti luettavaksi 8.9.–15.9. osana Uutismedian liiton Pureudu paikallisiin -kampanjaa, jonka tavoitteena on tuoda esille paikallislehtiä sekä paikallislehtijournalismia.

Lue myös