Viikon 17 kyssäri – Tulisiko juhlavuoden Kihuilla olla mielestäsi kihukulkue?

Viikon kyssäri on gallup-tyyppinen viikottain vaihtuva kysymys, jonka vastaus julkaistaan aina seuraavan viikon lehdessä. Kyselyyn vastaajat voivat antaa myös kynän sauhuta kommentoimalla aihetta Sana on vappaa -kohtaan. Toimituksella on oikeus lyhentää tai jättää julkaisematta viestejä. Muistetaan hyvät tavat viestien kirjoittamisessakin.

Huom! Tulokseksi hyväksytään vain yksi vastaus. Jos vastaat sekä kyllä ja ei, molemmat vastaukset hylätään.

 

 

Edellisen viikon kyssäri:

Onko tekoäly uhka vai mahdollisuus?

Näin vastasitte: Uhka: 47 % | Mahdollisuus: 53 % (Vastauksia yhteensä 19)

 

Uhka!

“Tiedot voivat päätyä vääriin käsiin. Emme myöskään saisi olla liian riippuvaisia sähköisistä/internetin palveluista tässä epävarmassa maailmantilanteessa. Voi olla, että vielä joskus saamme laittaa toisillemme savumerkkejä ja kilpailemme paperisista sanomalehdistä, saadaksemme edes jotain tietoa. Puhelimilla ei pääse silloin enää mihinkään.”

“Väärissä käsissä tekoäly on pelottava ase.“

“Ei ole ihminen.“

 

Mahdollisuus!

“Mahdollisuus vähän samaan tapaan kuin internetinkin ajateltiin alkuun olevan, eli vapaan tiedon ja sosiaalisen pääoman valtatie. Sen sijaan saatiin salaliittojen ja mis- sekä disinformaation sakokaivo. “

“Periaatteessa voi olla sekä uhka että mahdollisuus. Tekoälystä voi olla paljonkin hyötyä tietyissä ammateissa, mutta on eri asia, miten paljon ihmiset tällaiseen tekoälyyn esimerkiksi leikkaussalissa. Ja jos tarpeeksi pitkälle miettii, niin miten tekoäly vaikuttaisi esimerkiksi ihmisten työllisyystilanteeseen?“

“Kunhan se toimii kunnolla.“

Lue myös