Honkavuoren nuorten SM-kisat kunnialla maaliin

Pyhäjärvi isännöi vuoden 2023 ensimmäisiä nuorten SM-hiihtoja viikonvaihteessa Honkavuorella. Kisat järjestettiin kolmen seuran, eli Lamminahon Ahton, Pyhäjärven Pohdin ja Pohti SkiTeamin yhteisenä voimanponnistuksena. Kilpailu kokosi Pyhäjärvelle kisavierailta ja kilpailijoita ympäri Suomen. Kisaa pystyi seuraamaan myös striimattuna verkossa.

 

Kolmipäiväiset nuorten SM-hiihdot käynnistyivät perjantaina viesteillä, 18- ja 20-vuotiaiden sarjoissa. Viesteihin ilmoittautui 76 joukkuetta, joista 64 osallistui kisaan.

Lauantaina vuorossa olivat sprintit, joissa kilpailtiin 18-, 20- ja 23-vuotiaiden sarjoissa. Sprintteihin ilmoittautui 338 hiihtäjää, joista 281 osallistui kisaan.

Sunnuntaina hiihdettiin vapaan hiihtotavan yhteislähdöt. Niissä mitalit jaettiin myös 17-vuotiaiden sarjassa. Sunnuntain yhteislähtöön ilmoittautui 361 ja osallistui 294 hiihtäjää.

– Kisoihin osallistui noin 400 erillistä hiihtäjää. Kolmen päivän aikana ladulle starttasi lähes tuhat kilpailijaa, kun valtaosa hiihtäjistä kilpaili kaikkina kolmena päivänä. Kun tähän lukuun lisätään hiihtäjien mukana tulleet huoltajat ja kannustajat, riitti Honkavuorella vilskettä viikonlopun aikana ja majoituspaikkojen täyttöaste oli maksimissaan Pyhäjärvellä ja lähipitäjissäkin. Näenkin, että tällainen tapahtuma tuo positiivista virtaa paikkakunnalle ja koko lähialueelle, kilpailun johtaja Jukka Lehtosaari kertoo.

Suorituspaikat olivat kilpailujen aikana kaikilta osin loistavassa kunnossa.

– Kisat menivät järjestelyiden puitteissa suunnitelmien mukaisesti. Valmistelut etukäteen oli tehty huolellisesti ja suunnitelmat pystyttiin toteuttamaan erinomaisesti. Palaute kisapaikalla oli urheilijoiden, huoltajien ja katsojienkin osalta poikkeuksetta positiivista niin olosuhteiden kuin järjestelyjen suhteen, Lehtosaari kuvailee.

Kisoja oli järjestämässä suuri talkoolaisten joukko. Osa heistä aloitti kisojen valmistelun jo viime vuoden puolella.

– Tapahtuman järjestelyissä oli mukana noin 150 talkoolaista, joten varsin kova ponnistus kisapäivien läpivieminen oli. Kolme pitkää päivää toimitsijatehtävissä ei ole helppo tehtävä. Hyvin menneestä tapahtumasta suurin kiitos kuuluukin ehdottomasti uutteralle talkooporukalle, Lehtosaari kiittää.

 

Kisojen aikana ladulle startattiin liki tuhat kertaa, koska moni hiihtäjä kilpaili kaikkina päivinä. Kuva: Rauno Rasinkangas.

 

Pohti SkiTeamin Eemil Juntunen mitalihaastattelussa.
Pohti SkiTeamin Eemil Juntunen mitalihaastattelussa. Kuva: Erkki Böhme.

 

Kisajärjestelyjen sujumisesta vastasi noin 150 talkoolaisen joukko. Kuva: Seija Mustaparta.

 

Kisoissa hiihti Pohdin Jenna Rautiala. Kuva: Maria Rautiala.

 

Kilpailukanslia toimi tennishallissa, jossa sijaitsivat myös suksien huoltotilat, pukuhuoneet ja kahvio suksihuollossa oleville. Talkoilemassa Pia Kumpumäki, Heli Saarimaa ja Kirsi Kuosmanen. Kuva: Kauko Tikkanen.

 

Kisoja pystyi seuraamaan suorana lähetyksenä verkossa. Juho Nissilä kuvaamassa kisoja striimiin. Kuva: Juhani Kalanen.

 

Talkookonkarit Jani ja Toivo Nybacka huolehtimassa kisojen sujumisesta. Kuva: Pekka Laajalahti.

 

Puitteet saivat kiitosta kilpailijoilta. Ladut olivat hyvässä kunnossa. Kuva: Jari Hankonen

 

Artikkelikuva: Matti Ruotoistenmäki onnittelemassa viestin voittajia. Pohti SkiTeamin joukkue, Jirka Oja, Konsta Mäntyvaara, Eemil Juntunen, otti hopeaa M20-sarjan viestissä. Kuva: Kauko Tikkanen.

Lue myös