Pohde tiedottaa hyvinvointialueelle siirtymisen tuomista muutoksista

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde aloittaa 1. tammikuuta. Palvelut jatkuvat tutuissa palvelupaikoissa ja numeroissa. Asiakkaalta muutos ei vaadi toimenpiteitä.

 

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde käynnistää toimintansa vuodenvaihteessa. Pohde toimii koko Pohjois-Pohjanmaan alueella ja järjestää alueen sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut 1.1.2023 alkaen.

Asiakkailta vuodenvaihteen muutos ei vaadi toimenpiteitä, eikä sote-palveluihin tarvitse erikseen olla yhteydessä. Ajanvaraukset, palvelusetelit ja lähetteet pysyvät voimassa edelleen vuodenvaihteen jälkeen. Myös asiakas- ja potilastiedot säilyvät ja siirtyvät hyvinvointialueelle.

– Moni voi olla huolissaan palveluiden jatkumisesta vuoden vaihteessa, kun siirtymä tapahtuu. Syytä huoleen ei kuitenkaan ole, koska palvelut jatkuvat samoissa tutuissa paikoissa ja jokainen alueemme asukas saa tarvitsemansa palvelut, muistuttaa hyvinvointialuejohtaja Ilkka Luoma.

Asiakkaita palvellaan nykyisissä toimipaikoissa ja puhelinnumeroissa edelleen nykyisellä henkilöstöllä. Asiakas voi asioida esimerkiksi samassa terveyskeskuksessa tai neuvolassa kuin aiemminkin. Myös yksityisten kunnissa tuottamat palvelut toimivat entiseen tapaan.

 

Pelastuspalveluihin ei tule asukkaan näkökulmasta muutoksia, vaikka alueemme kaksi pelastuslaitosta yhdistyvät Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitokseksi.

 

Mahdollisista muutoksista tiedotetaan erikseen. Esimerkiksi laskutus uudistuu. Koska organisaatio ja y-tunnus muuttuvat, asiakkaan tulee tehdä Pohteelle uudet e-laskujen tilaukset ja suoramaksuvaltuutukset. Tiedotamme, kun e-laskutilauksia on mahdollista tehdä.

Pohteen palveluja kehitetään asteittain tulevien vuosien aikana. Muutoksista tiedotetaan erikseen.

 

Pohteen uusi verkkosivusto avataan vuodenvaihteessa osoitteessa pohde.fi. Samalla hyvinvointialueen väliaikaiset verkkosivut poistuvat käytöstä.

Verkkosivua kehitetään koko kevään ajan. Kuntien ja kuntayhtymien verkkosivut toimivat edelleen alkuvuoden ajan.

Pohteen työntekijöiden sähköpostiosoitteet ovat jatkossa muotoa etunimi.sukunimi@pohde.fi.

Lue myös