Viikon 48 kyssäri – Aiotko ostaa joululahjoja Pyhäjärveltä?

Viikon kyssäri on gallup-tyyppinen viikottain vaihtuva kysymys, jonka vastaus julkaistaan aina seuraavan viikon lehdessä. Kyselyyn vastaajat voivat antaa myös kynän sauhuta kommentoimalla aihetta Sana on vappaa -kohtaan. Toimituksella on oikeus lyhentää tai jättää julkaisematta viestejä. Muistetaan hyvät tavat viestien kirjoittamisessakin.

Huom. Tulokseksi hyväksytään vain yksi vastaus. Jos vastaat sekä kyllä ja ei, molemmat vastaukset hylätään.

 

 

Edellisen viikon kyssäri:

Kannatatko 16 vuoden ikärajaa myös muihin kuin seurakuntavaaleihin?

Näin vastasitte: Kyllä: 22% | Ei: 78% (Vastauksia yhteensä 23)

Kyllä!

“Rikosoikeudellinen vastuu, mutta ei oikeutta vaikuttaa asioihin muun muassa äänestämällä?“

Ei!

“Ihminen on ihan nulikka vielä 25-vuotiaaksi asti, ja moni ihan ulapalla sen jälkeenkin.“

“En kannata missään nimessä. Minusta äänestämiseen vaaditaan jonkinlaista elämänkokemusta ja käsitystä, miten yhteiskunnan eri osa-alueet toimii. Tätä ymmärrystä ei ole lähellekkään kaikilla 16-vuotiailla. Alaikäisille on myös helppo syöttää mielipiteitä ainoana oikeana esimerkiksi vanhempien, sukulaisten tai jopa opettajan taholta, joka sitten näkyy äänestystilanteessa siten, että ei välttämättä osatakaan äänestää sitä ehdokasta, joka olisi äänestäjän itsensä arvoille ja elämäntilanteelle se kaikkein sopivin ehdokas.“

“No ei todellakaan, ne on vasta lapsia, jotka on niin helppo huijata äänestämään täysin vääriä ihmisiä.“ 

”Ovat vielä ’mopoiässä’, ei missään vaaleissa äänioikeutta noin nuorille.”

Lue myös