Pyhäjärvi ennen wanahaan vko 45

25 vuotta sitten   13.11.1996

Nuoret kaipaavat kokoontumispaikkaa illoiksi ja viikonlopuiksi

Saapastytöt Päivi ja Heidi kaipaisivat myös ”vanhemmille” nuorille enemmän toimintaa.

Mihin suuntaa askeleensa pyhäjärvinen nuori iltaisin ja viikonloppuisin halutessaan tavata kavereita? Kun nuokkari on jo kiinni, eikä Pohdin talolla ole discoa, jäädään useimmiten vain kylälle pyörimään. Värjöttely pakkasessa ja lumisateessa ei kuitenkaan välttämättä ole sen kummemmin nuorten kuin heidän vanhempiensakaan mieleen. Kyselykierros perjantain discossa Pohdin talolla osoitti, että viikonloppuisin ja iltaisin auki olevalle nuorten omalle kokoontumispaikalle olisi tarvetta.

Kylällä pyöriminen ei vaikuttanut nuorten mielestä mitenkään ihanalta eikä edes mielekkäältä, sinne mennään kun ei muuallekaan pääse. Nuorisotalo sai olemassaolostaan positiivista palautetta, mutta iltaisin yhdeksän jälkeen ja viikonloppuisin se on kiinni.

Discossa olleet Saapasryhmäläiset Heidi ja Päivi pitävät Pyhäjärveä suhteellisen kuolleena paikkana nuorille tarjotun toiminnan suhteen. Toisaalta he eivät usko asioiden olevan juuri paremmassa jamassa muillakaan pienillä paikkakunnilla. Nuoremmille tytöt pitävät viikonloppuisin ja iltaisin auki olevaa kokoontumispaikkaa tarpeellisena. Itse he kokevat 17-vuotiaina olevansa jonkinlaisia väliinputoajia: kylällä pyöriminen ei enää kiinnosta ja baariin ei vielä pääse.

Lukioikäisille Heidi ja Päivi toivoisivatkin järjestettävän joskus ihan omia juttuja. Lukiossa itse järjestetään toimintaa suhteellisen viriilisti, mutta joskus olisi mukava, kun ei tarvitsisi itse vastata järjestelyistä.

 

50 vuotta sitten   11.11.1971

Pyhäsalmen Osuusliikkeen mainos

 

100 vuotta sitten   Savo 21.10.1921

 

Lue myös