Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiteko-tunnustus Pyhäjärven kaupungille

Pohjois-Pohjanmaan liitto on myöntänyt Pyhäjärven kaupungille Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiteko 2021 -tunnustuksen hyvinvointiin panostamisesta. Liitto perustelee tunnustusta kaupungin kuntastrategian painoaloihin vahvasti nostetun hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämisellä.

 

Pyhäjärven kaupungille on myönnetty Pohjois-Pohjanmaan liitolta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiteko 2021 -tunnustus, jonka ottivat vastaan vs. hyvinvointijohtaja Tuija Vanha-aho, aiemmin Pyhäjärven kaupungin hyvinvointijohtajana toiminut Jukka Lehtosaari sekä hanketehtäviin siirtynyt yhteisöasiamies Eeva Vaskilampi Kuusamossa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointifoorumissa torstaina 4. marraskuuta. Tunnustuksen luovuttivat liiton suunnittelujohtaja Ilpo Tapaninen ja Pohjois-Pohjanmaan hyvinvoinnin yhteistyöryhmän puheenjohtaja Leena Pimperi-Koivisto.

– Kaupungissamme on laaja joukko yhteisöjä ja vapaaehtoistoimijoita, jotka omalla aktiivisuudellaan ovat mahdollistaneet yhteistyön näkyväksi. Yhteisöasiamiehen laaja-alainen toiminta on ollut erinomainen linkki, jonka myötä kaikki kaupungin toimialat ovat pystyneet edistämään hyvinvointia yhdessä kuntalaisten kanssa, Tuija Vanha-Aho kiittelee taustajoukkoja tunnustuksen takana.

– Pyhäjärven kaupungin vahvuus on järjestötoiminta, joka kaupungissa toimii aktiivisesti. Tunnustuksen takana on aiemmat toiminnat, mistä kiitosta kuuluu Jukka Lehtosaarelle, Eeva Vaskilammelle, takavuosina hyvinvointi-sote projektipäällikkönä toimineelle Arja Rantapelkoselle sekä kaupungin kulttuurituottajalle Eila Rajalalle, Tuija lisää.

Entinen hyvinvointijohtaja Jukka Lehtosaari piti puheen Kuusamotalolla.

Pyhäjärven kaupungin investoinnit hyvinvointiin nähdään strategisina pitkän aikavälin sijoituksina, jotka ovat jo tuottaneet tuloksia. Kaupungissa on kehitetty kaupungin oma terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen malli, joka kantaa nimeä Pyhäjärvi-malli. Vanha-ahon kertoman mukaan tämä on otettu kaupunkilaisten keskuudessa hyvin vastaan.

– Osallisuus näkyy muun muassa hyvinvointikyselyihimme vastaamisessa, mutta kaupunkilaisten tietoisuutta hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyöstä tulee entisestään lisätä, hän ajattelee.

 

Pohjois-Pohjanmaan liitto on Pohjois-Pohjanmaan 30 kunnan muodostama kuntayhtymä, jonka tehtävinä on alueellinen kehittäminen, aluekehittämisohjelmien sekä EU-ohjelmien valmistelu ja laadinta yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa, maankäytön, liikennejärjestelmäsuunnittelun sekä maakuntakaavoituksen viranomais- ja kehittämistehtävät, edunvalvonta ja maakunnan tunnetuksi tekeminen.

 

Ensi vuoden hyvinvointifoorumi järjestetään Pyhäjärvellä.

 

 

Artikkelikuva: Livestream Kuusamotalolta Hyvinvointifoorumista.

 

Lue myös