Jopot työssäoppimassa

Työssäoppiminen on yksi jopojen valinnaisista, joka kuuluu lukujärjestykseen. Työssäoppimista on kerran viikossa ja se kestää koko koulupäivän ajan eli kuusi tuntia. Jokainen oppilas hakee itse työssäoppimispaikkaa ja täyttää työnantajan kanssa työsopimuksen.

Korona ja työssäoppiminen: Koronarajoitukset ovat vaikeuttaneet työpaikkojen löytämistä, joten niitä on nyt entistäkin vähemmän. Esimerkiksi kouluille ja eri hoitopaikkoihin ei pääse nyt koronan aikaan. Tällä hetkellä oppilaat ovat töissä paikoissa, joissa on vähän kontakteja.

Oppilaiden mielipide työssäoppimisesta: Jopolaisten mielestä työssäoppiminen on mukavaa vaihtelua koulupäiviin, mutta korona harmittaa vähäisten töiden takia. Joskus työpäivät ovat tylsiä ja olisi kivempi jos olisi enemmän erilaista tekemistä.

Lue myös