Pyhäjärven kaupunki linjasi koronaohjeistusta

Pyhäjärven kaupungin johtoryhmä linjasi koronaohjeistustaan helmikuun alkuun saakka. Lukio on palannut lähiopetukseen ja lasten ja nuorten liikuntaryhmien toiminta pienryhminä sallitaan. Myös nuokkari avaa ovensa ensi viikolla. Maskien käyttöä suositellaan valtakunnallisen ohjeistuksen mukaisesti kaikille yli 12-vuotiaille.

Ajalla 18.1.-1.2.2021 voimassa olevat suositukset:

Yleisötilaisuudet

Sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajataan 10 henkilöön. Aluehallintovirasto antaa tarkempia ohjeita.

Julkiset tilat

Kaupungintalo on suljettuna ajalla 18.1.-1.2.2021. Sulun aikana kaupungintalolla voi asioida ajanvarauksella. Puhelimitse, postitse ja sähköpostitse palvelua annetaan normaalisti. Kokoustiloja ei anneta ulkopuolisten käyttöön.

Kaupungin hallinnoimat sisäliikuntatilat (koulujen liikuntasalit, Ruotasen ryhmiksen liikuntasali ja Hoijakan liikuntasali) avataan lasten ja nuorten (alle 18-v.) harrastusryhmien käyttöön 18.1.2021 alkaen.  Ryhmät toimivat pienryhminä (max.osallistujamäärä 10/ryhmä). Mikäli liikuntasali on jaettavissa väliverholla, voi kummallekin puolelle salia ottaa 10 lasta/nuorta (yhteensä 20). Toiminnasta vastaavien tulee huolehtia, että turvavälejä ja maskisuositusta noudatetaan.

Monitoimihalli on avattu 2.1.2021 alkaen. Yleisövuoroja ei pidetä, eikä vieraspaikkakuntalaisia ryhmiä oteta vastaan. Turvavälejä ja maskisuositusta tulee noudattaa.

Nuokkari avaa ovensa 18.1.2021 alkaen. Nuorisotoimi ilmoittaa some-kanavillaan tilaan liittyvistä ohjeistuksista. Nuokkari avataan kaupungin nuorisotoimen käyttöön. Muilta käyttäjiltä tila on suljettu.

Kirjasto tiedotti jatkavansa rajoitustoimenpiteitä entiseen malliin, eli kirjasto on avoinna pika-asiointimallilla.

Maskisuositus

Maskin käyttöä julkisilla paikoilla suositellaan vahvasti. Maskien käyttöä suositellaan nyt valtakunnallisen linjauksen mukaan kaikille yli 12-vuotiaille.

Yksityistilaisuudet

Suosittelemme, että yksityistilaisuuksia ei järjestetä. Poikkeuksena suositukseen on pienimuotoiset muistotilaisuudet, joita voidaan järjestää.

Ryhmäharrastustoiminta

Kaupungin järjestämien lasten ja nuorten (alle 18-v.) liikuntaryhmien toiminta jatkuu 25.1.2021 alkaen. Ryhmät toimivat pienryhminä.

Verkkovalmennus toimii normaalisti. Kaupungin järjestämien aikuisten liikuntaryhmien käynnistymisestä tiedotetaan erikseen.

Ikääntyneet ja riskiryhmät

Ikääntyneiden ja riskiryhmien suojaamiseen tartunnalta antaa ohjeita Peruspalvelukuntayhtymä Selänne.

Opetuksen järjestäminen

Lukio jatkaa lähiopetuksena. Tautitilanteen pahentuessa voidaan siirtyä etäopetukseen.

Penkkarit järjestetään 11.2.2021 huomioiden voimassa olevat suositukset ja rajoitukset.

Vanhojen tanssit järjestetään 12.2.2021. Tilaisuus on yleisöltä suljettu. Tanssiesitys striimataan.

Koulu tiedottaa opiskelijoita mahdollisista muutoksista Wilman kautta.

Jokilatvan opisto tiedottaa suositusten vaikutuksista kurssien toimintaan.

Etätyösuositus

Kaikki työntekijät työskentelevät etätyössä mahdollisimman laajasti.

Etäkokouskäytännöt

Siirrytään mahdollisimman kattavasti etäkokouskäytäntöihin sekä työpaikoilla että vapaa-ajan kokouksissa.

Ravitsemusliikkeet

Toimitaan valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti.

 

Muiden tahojen osalta Koulutuskeskus Jedu tiedotti jatkavansa etäopetusta tammikuun loppuun saakka. Myös Tanssiopisto Uusikuu ilmoitti etäopetuksen jatkuvan tammikuun loppuun asti.

 

Uutista muokattu 19.1.21 klo 21.18 kirjaston osalta:

Kirjasto tiedotti jatkavansa rajoitustoimenpiteitä entiseen malliin, eli kirjasto on avoinna pika-asiointimallilla.

Uutista muokattu 18.1.21 klo 12.03 kaupungilta saatujen tarkennusten mukaisesti:

Kaupungin järjestämien lasten ja nuorten (alle 18-v.) liikuntaryhmien toiminta jatkuu 25.1.2021 alkaen.

Ryhmät toimivat pienryhminä (max.osallistujamäärä 10/ryhmä). Mikäli liikuntasali on jaettavissa väliverholla, voi kummallekin puolelle salia ottaa 10 lasta/nuorta (yhteensä 20). Toiminnasta vastaavien tulee huolehtia, että turvavälejä ja maskisuositusta noudatetaan.

Nuokkari avataan kaupungin nuorisotoimen käyttöön. Muilta käyttäjiltä tila on suljettu.

Lue myös