Pukki avasi joulukauden

Kaupungin joulunavajaisiin saapui runsaasti väkeä maistelemaan riisipuuroa ja tapaamaan pukkia.

Viime lauantaina Makasiinitorilla vietettiin Pyhäjärven kaupungin joulunavajaisia. Poikkeuksellisen lämpimän syksyn ja alkutalven jälkeen tapahtumaa saatiin viettää poutaisessa pakkassäässä.

Avajaiset houkuttivat paikalle runsaasti väkeä. Tapahtuman suurimpana vetonaulana toimi lasten lukumäärästä päätellen joulupukki, jonka tapaamista perheen pienimmät odottelivat innoissaan. Pukki saapui kävellen torille joululaulun säestämänä. Edellispäivänä satanut ohut lumikerros oli pukin mukaan saanut reen luistamaan hyvin, mutta kulkupelinsä hän oli kuitenkin jättänyt rautatieasemalle parkkiin – siltä varalta, jos hän joutuisikin lähtiessään turvautumaan kiskobussiin.

Pukki harmitteli, ettei tällaisena poikkeuksellisena vuonna saanut kätellä tai halata ketään. Koronan vuoksi hänen syliinsä ei myöskään päässyt lahjatoiveita kertomaan, mutta punanuttu otti ilolla vastaan lasten lukuisat kirjeet ja piirustukset.

Jimi Lehtinen, 4, odotti jännittyneenä pukin tapaamista isoäitinsä Tarja Lehtisen sylissä. Jimi oli valmistautunut tärkeään tapaamiseen piirtämällä kuvan junasta, minkä hän aikoi sujauttaa joulupukin mukana olleeseen säkkiin.

– Heippa, pukki, poika uskaltautui vielä huikkaamaan ennen lähtöään.

Edellisvuosien tapaan Lions Club Pyhäsalmi tarjosi torikävijöille joulupuuron, jonka oli keitellyt perinteinen neljän miehen puurotiimi. Maitoa jouluruoan tekoon oli hankittu paikallisilta tiloilta.

Markku Liuskan mukaan puuro on aina maistunut kävijöille, eikä liki kahdestasadasta litrasta ole kertaakaan jäänyt mitään hukkaan heitettäväksi. Nytkin tyytyväisiä puuronsyöjiä oli levittäytynyt ympäri toria.

Myös seurakuntakeskuksen pihalla järjestettiin samaan aikaan puuhaa lapsiperheille. Seurakuntapastori Heli Hänninen ja nuorisotyönohjaaja Maija Huttunen jakoivat karttoja, joiden avulla osallistujat suunnistivat keskuksen läheisyydessä oleville rasteille. Jo ennen yhtätoista paikalla oli ehtinyt käydä useita perheitä.

Tommi Nousiainen tuli tyttärensä Emilian, 1, kanssa katsomaan, mitä toimintaa seurakunta oli tänä vuonna järjestänyt. Ensimmäinen rasti löytyi helposti, ja pian Emilia pääsi kurkkaamaan, mitä laatikossa oli. Punainen pahvinpala innosti tyttöä juttelemaan ja esittelemään löytämäänsä aarretta myös toimittajalle.

Kun kaikki rastit oli löydetty, palkintona odotti piparitaikina muotteineen kotiin viemisiksi.