Selänne aloittaa yt-neuvottelut tänään

Ppky Selänne aloittaa yt-neuvottelut tänään. Tavoitteena on saada 1,8 miljoonan euron säästöt.

 

Peruspalvelukuntayhtymä Selänne aloittaa noin 1,8 miljoonan euron säästöihin tähtäävät yhteistoimintaneuvottelut tänään.

Neuvottelun pohjana on konsulttilaskelma, jossa ehdotetaan säästöjä muun muassa Haapajärven vuodeosaston lakkauttamisesta, arviointiyksikön keskittämisestä Reisjärvelle ja vuorohoidon lopettamisesta omana toimintana, hammashoidon keskittämisestä Haapajärvelle ja tehostetun palveluasumisen vähentämisestä.

Henkilöstövaikutuksia arvioidaan kertyvän akuuttivuodeosaston lakkautuksesta 15 henkilötyövuotta. Vuorohoidon lopettaminen omana toimintana vähentää noin 12 henkilötyövuotta.

Hammashuolto keskittyy Haapajärvelle, kun sinne suunniteltu uusi sote-keskus valmistuu, aikaisintaan kahden vuoden päästä. Suunnitteilla on lisäksi liikkuva hammashoidon yksikkö.

Konsulttiesitys toteaa, että Selänteessä on nyt suunniteltava palvelut alueellisena kokonaisuutena eikä kuntien vaatimusten perusteella. Tarkoitus on turvata palvelut yhdenmukaisina koko alueella, vaikka joka kunnassa ei kaikkia palveluita saakaan.

Selänteen kuntayhtymän hallituksessa Haapajärvi vastusti yt-neuvottelujen aloitusta, koska ne tähtäävät Haapajärven vuodeosaston lopettamiseen ja akuuttivuodeosaston keskittämiseen Pyhäjärvelle. Säästöjä on tarkoitus toteuttaa ensi vuoden alusta lähtien.

Kuvateksti: Ppky Selänteen yt-neuvottelujen pohjana on konsulttiyhtiö FCG – Perlacon Oy:n laskelma, jossa ehdotetaan että vuodeosasto jäisi Pyhäjärvelle, arviointiyksikkö Reisjärvelle ja päivystys, välinehuolto, dialyysiyksikkö ja hammashoito keskitettäisiin Haapajärvelle.

Kuva: Mirka Kauranen