Syksyksi uutta pintaa Pyhäjärventielle

Uutisoimme toukokuussa Ely-keskuksen tienpidon ja liikenteen ajankohtaiskatsauksesta, joka lupaili Pyhäjärvellekin uutta tienpintaa. Päällystyskohteiden suunnitelmaan oli päässyt kovasti kunnostusta kaipaava Pyhäjärventie kokonaisuudessaan, Ollintien kiertoliittymästä kirkolle asti. Alustava aikataulu on nyt selvillä.  Kunnostustöiden on tarkoitus alkaa elokuun loppupuolella. Urakasta vastaa Peab Asfalt.

– Viikolla 34 voidaan jo aloitella ojan kaivuita ja rummun vaihtoja. Suunnilleen viikolla 36 alkaa sekoitusjyrsintä. Jos aikataulussa pysytään eikä vastoinkäymisiä tule, tie olisi valmis viikon 37 loppupuolella, projektipäällikkö Petteri Törmänen Peab Asfaltilta kertoo.

Sää on suurin muuttuva tekijä, joka voi vaikuttaa aikatauluihin.

– Keli sanelee paljon. Sateet ovat haastavia. Kun tehdään uutta asfalttia vanhan asfaltin päälle, pitää olla kuiva keli, että saadaan uusi asfaltti tarttumaan, Törmänen perustelee.

Tietyöajalle on odotettavissa poikkeavia tiejärjestelyjä.

– Toinen kaista joudutaan sulkemaan pidemmältä matkaa kerralla työskentelyn ajaksi. Liikenteenohjauksella ihmiset pääsevät kuitenkin kulkemaan työmaan ohitse.

Pyhäjärventien haastavat, routimaan taipuvaiset kohdat on huomioitu kunnostussuunnitelmassa.

– Teräsverkkoja tullaan upottamaan pahimpiin routavauriokohtiin. Sekoitusjyrsinnän yhteydessä tuodaan lisää mursketta parantamaan tien kantavuutta. Ojien kunnostus ja tierumpujen vaihdot auttavat kuivatuksessa. Kun vesi ei jää seisomaan ojiin, tie ei roudi niin helposti, Törmänen kuvailee.

Urakoitsijalta kysellään usein myös pihaliittymien ja -teiden asfaltointeja isompien urakoiden yhteydessä.

– Niitäkin on joskus tehty, jos aikataulut antavat myöden. Pääsääntöisesti kuitenkin pihaporukat ovat erikseen ja ne ovat erikoistuneet enemmän käsityöhön. Nyt on sellainen kesä, että ei ole paljon pihoja kaupiteltu, jotta saadaan urakat valmiiksi ennen kuin talvi tulee, Petteri toteaa.

 

Kuva: Arkistokuva, Pyhäjärven Sanomat