Marjastaja katosi Pyhäjärvellä

Pyhäjärvellä etsitään kadonnutta 85-vuotiasta miestä. Viranomaiset saivat ilmoituksen katoamisesta perjantaina 17. heinäkuuta kello 10.30. Kadonneen henkilön auto löytyi metsäautotieltä nevasuolla. Poliisi jatkoi etsintää sunnuntai-iltaan kello 23.30 saakka.

– Etsintöihin osallistui viranomaisia, vapaaehtoinen pelastuspalvelu ja koirapartioita. Sunnuntai-iltana hätäetsintä keskeytettiin yleisjohtajan määräyksellä. Poliisi voi kuitenkin jatkaa edelleen tutkinnallista etsintää, vanhempi konstaapeli Mikko Vuorio Poliisin johtokeskuksesta Oulusta vahvistaa.

Etsintöjä on jatkettu edelleen yksityishenkilöiden organisoimana toimintana, mistä on tiedotettu muun muassa Facebookissa. Vuorio painottaakin, että toivosta ei tarvitse luopua.

– Tänä kesänä 75-vuotias muistisairas oli kolme vuorokautta hukassa ja löytyi vielä hengissä. Luonnossa on marjoja ja vettä eivätkä yöt ole kovin kylmiä. Omaisille löytyminen on tärkeää joka tapauksessa, hän toteaa.

Yksityishenkilöiden organisoima etsintä jatkuu tiistaiaamuna kahdeksalta Riikinhovin suunnalla. Linkki yksityishenkilöiden tiedotukseen aiheesta löytyy muun muassa Pyhäjärven Sanomien Facebook-sivuilta ja Facebookin Pyhäjärvi – avoin keskustelu -sivuilta.