Pyhäjärvinen mies kärähti ratista

– Oulun käräjäoikeus vangitsi viime perjantaina pyhäjärvisen 26- vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta, tutkinnanjohtaja, rikosylikomisaario Ilkka Piispanen kertoo.

Vangitsemisvaatimuksen mukaan epäilty oli kuljettanut henkilöautoa tiistaina 14. heinäkuuta klo 17.44 Kajaanitiellä Kärsämäellä 1.4 promillen humalassa.

Rikoksesta todennäköisin syin epäilty voidaan vangita, jos vangitseminen katsotaan tarpeelliseksi rikoksen jatkamisvaaran vuoksi.

– Vangitsemisvaatimuksen jatkamisvaaran perusteluiden mukaan epäilty on 1.5. ja 14.7.2020 välisenä aikana kuljettanut henkilöautoa kahdeksan kertaa päihtyneenä. Näistä neljän osalta kyse on törkeästä rattijuopumuksesta, Piispanen perustelee.

Kuljettajaa epäillään myös kahdesta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Näistä toisessa tapauksessa vangittavaksi vaaditun epäillään ajaneen henkilöautoa 180 kilometrin tuntinopeudella. Kuljettajan epäillään tässäkin tapauksessa olleen voimakkaasti päihtynyt.