Jokikylän surma tänään käräjillä

Syyttäjä vaatii tänään alkaneessa oikeuskäsittelyssä 12 vuoden vankeustuomiota miehelle, jota syytetään avopuolisona tappamisesta Jokikylällä viime uudenvuoden aatonaattona.

Haastehakemuksen mukaan miehen ja hänen avopuolisonsa välille syntyi riitaa heidän yhdessä asumassaan asunnossa Jokikylällä 30.12.2019. Avopuolisoiden välille aiheutuneen suusanallisen riitatilanteen seurauksena mies löi avopuolisoaan lyhyellä hirrenpalalla useita kertoja pään alueelle hyvin voimakkaasti. Tämän jälkeen mies kietoi avopuolisonsa kaulan ympärille nahkavyön ja nailonnarun. Avopuoliso kuoli päähän kohdistettujen iskujen seurauksena, kuolemaan myötävaikutti myös kaulalta kuristaminen. Mies on esitutkinnassa tunnustanut syyllistyneensä tappoon.

Mies otettiin asunnosta kiinni usean tunnin piirityksen jälkeen.

Päivitys 14.5.20 kello 15.22:

Vastaaja on vaatinut, että hänen mielentilansa tutkitaan. Käräjäoikeus antaa asiassa välituomion tai tuomion 1.6.2020.

 

Mirka Kauranen