Attendon senioritalo nousee sairaalan kupeeseen


Pyhäjärven kaupunki on neuvotellut vuoden 2017 aikana yksityisten hoivapalveluyritysten kanssa Köpsinrinteen palvelukeskuksen myynnistä ja korvaamisesta modernilla senioritalolla. Attendon tarjoama kokonaisuus valittiin parhaaksi. Pyhäjärven kaupunki tavoittelee muutoksella kiinteistöriskin purkamista, lähipalvelujen ja työpaikkojen turvaamista sekä käyttötalouden säästöä.

Attendo rakentaa Pyhäjärven terveyskeskuksen läheisyyteen, Keidastien ja Lähdetien kulmaukseen, 75 -paikkaisen senioritalon, joka tarjoaa tehostettua palveluasumista, intervallihoitoa ja senioriasumista. Senioritalon rakennustyöt on tarkoitus aloittaa keväällä 2018, jolloin rakennustyöt valmistuvat vuoden 2019 alkupuolella. Köpsinrinteen asukkaiden ei tarvitse muuttaa väistötiloihin, vaan he voivat asua Köpsinrinteellä uuden senioritalon valmistumiseen saakka. Nykyinen Köpsinrinteen henkilökunta siirtyy liikkeen luovutuksella Attendon palvelukseen. Senioritalo tulee valmistuttuaan työllistämään noin 60 työntekijää.

Köpsinrinteen toiminnan siirrosta Attendolle neuvotellaan yhdessä PPKY Selänteen kanssa. Tavoitteena on, että liikkeen luovutus toteutettaisiin tulevan kesän loppuun mennessä.

Köpsinrinnettä ei ole tarkoitus purkaa, vaan tiloille pyritään aktiivisesti löytämään uusia jatkokäyttömahdollisuuksia. Suunnitelmissa on muun muassa lastensuojelun sijaishuoltoa, nuorten vammaisten tilapäishoitoa ja ikääntyneiden lyhytaikaishoitoa. Suunnitelmat tarkentuvat sen jälkeen, kun Köpsinrinteeseen on suoritettu laaja kuntokartoitus.

Pyhäjärven kaupunginvaltuusto hyväksyi kiinteistökaupan kauppakirjan esisopimuksen yksimielisesti viime perjantaina.

 

Mirka Kauranen

Pääkuva: Havainnekuva tulevasta senioritalosta.

Lisäkuva: Attendon senioritalo nousee terveyskeskuksen viereen, Lähdetien ja Keidastien kulmaukseen.

 

Attendo rakennuttaa senioritalon Keidastien ja Lähdetien kulmaukseen.