Miskalle kovat peliminuutit juhlapelissä – Kärpät Liigan keulapaikalla

Viime lauantaina pelattiin loppuunmyydyssä Oulun Energia Areenassa SM-Liigan kärkikamppailu, jossa kohtasivat runkosarjaa johtava Oulun Kärpät sekä kantapäillä kakkosena seuraava Turun Palloseura. Kärpissä pelaava Pyhäjärven Pohdin kasvatti Miska Humaloja ei saanut pelissä tehopisteitä, mutta peliminuutteja ja aloitusvoittoja ropisi mukavasti.

 

Raksilan jäähalli Oulussa oli viime lauantaina myyty viimeistä paikkaa myöten loppuun, katsojia oli yli 6600. Energia Areenassa käytyyn SM-Liigan kärkikamppailuun asettuivat vastakkain Oulun Kärpät ja Turun Palloseura. Ottelu päättyi Kärppien 5–3 voittoon. Pyhäjärven Pohdin kasvatti Miska Humaloja sai ottelussa kovat peliminuutit, hän oli Kärpistä toisiksi eniten kentällä reilulla 20 peliminuutillaan. 17 aloituksessa Miskan voittoprosentiksi kertyi yli 76 ja hän olikin Kärppien vahvin aloittaja.

Humaloja oli liekeissä syyskuun lopulla, kun hän nakutti vastustajien verkkoon neljä maalia ja kolme syöttöpistettä. Lokakuun saldoksi kertyi kaksi syöttöpistettä, mutta kahdessa marraskuun pelissä ainoa tilastomerkintä oli lauantain pelin loppuhetkillä otettu kahden minuutin rangaistus kiinnipitämisestä. Tapasin hyväntuulisen Humalojan heti pelin jälkeen ja kysyin, onko jokin muuttunut syyskuusta?

– Ei ole mikään muuttunut, tilanteita ja paikkoja on kyllä ollut, mutta ei ole vain kiekko mennyt nyt maaliin, Humaloja pohti.

–Alkukaudesta tuntui että joka kiekko pomppi maaliin, nyt on ollut vähän vaikeampaa. Pitää vain pitää työnteosta kiinni, missä olen itse hyvä, niin jospa kiekko sitä kautta alkaisi pikku hiljaa pomppia maaliinkin. Tänäänkin oli jo tosi lähellä, että olisi mennyt sisään. Tällä kertaa ei mennyt, mutta ei sitä kehtaa päätä mihinkään pensaaseenkaan pistää, Miska totesi.

– Iloisesti vaan seuraavaa peliä kohti, jospa se kiekko menisi vielä tänä vuonna maaliinkin. Lauantain pelissä Miska pääsi laukomaan kaksi laukausta kohti maalia ja hän sai ottelusta yhden plusmerkinnän. Pisteittä jääminen ei kuitenkaan kaada maata eikä niiden tehtaileminen ei ole Humalojalle pelissä pääasia.

– Se on joskus semmoista, oli tuossa paikkoja, ja parin maalin aikana olin kentällä, ei aina tule pisteitä mutta ei se välttämättä ole se suurin homma miksi pelaan täällä. Tänään peli oli hyvää peliä kumpaankin suuntaan, olen kyllä tyytyväinen. Miska piti Kärppien ja TPS:n kamppailua hyvänä ja tiukkana otteluna, voiton myötä saatuun kolmeen pisteeseen ei voi olla kuin tyytyväinen.

Millaisena Humaloja näki oman pelinsä tänään? – Eka erä oli kyllä vaikea itselle, en meinannut saada konetta käyntiin, mutta peli parani pikkuhiljaa ja paikkojakin tuli. Oli mukava pelata juhlapeli, sadas liigapeli, täydelle hallille, Miska hymyilee.

Mirka Niskanen

 

Huom! Kuvagallerian alla linkkejä pelistä ja Miskan tunnelmista pelin jälkeen.

Artikkelin pääkuva: Pyhäjärven Pohdin kasvatti, Oulun Kärppien keskushyökkääjä Miska Humaloja (kuvassa etualalla) pelasi viime lauantaina sadannen liigaottelunsa.

 

 

Oulun Kärppien pyhäjärvissyntyinen Miska Humaloja pelasi lauantaina sadannen liigapelinsä. Kärppien työmyyränä tunnettu Humaloja sai luotua tilanteita maalille, mutta reppuun asti ei kiekko tällä kertaa sujahtanut.

 

 

Oulun jäähalli oli myyty loppuun. Pyhäinpäivänä pelatussa ottelussa oli järjestetty yleisölle halloween-teemainen pukeutumiskilpailu, aikuisten sarjan voitti kameraan päin poseeraava herrasmies kuvan keskellä.

 

 

 

 

 

 

Miskan tunnelmia pelin jälkeen: (linkki alla)

Miskan tunnelmia pelin jälkeen

 

Tunnelmia pelin toisesta erästä, Miska Humaloja pelaa numerolla 27: (linkki alla)

Tunnelmia Kärpät-TPS -pelin toisesta erästä

 

Tunnelmia pelin kolmannesta erästä: (linkki alla)

Tunnelmia Kärpät-TPS -pelin kolmannesta erästä