Eveliinalle ensimmäinen suomenmestaruus

Pyhäjärven Pohdin kasvatti Eveliina Rantonen nappasi suomenmestaruutta Kirittärissä sunnuntaina Jyväskylässä. Kausi oli Eveliinan toinen superpesiksessä. Jyväskyläläiselle joukkueelle mestaruus oli kolmas perättäinenMestaruus napattiin numeroin 2-0 (4-0, 4-0)Kirittäret veivät koko finaalisarjan puhtaasti 3-0. 

– Aika hienolta tuntuu! En ihan vielä osaa oikein sisäistää tätä, Eveliina nauraa. 

Eveliina liittyi elokuussa vuokrapelaajana Jyväskylän Kirittäriin Lappeenrannan Pesä Yseistä. Lappeenrannassa hän pelasi kärkietenijänä ja kopparina. Rantonen vuokrattiin Kirittäriin, kun joukkuetta haluttiin vahvistaa yhdellä etenijällä. Hän palaa Pesä Ysien joukkueeseen tämän kauden jälkeen, ja hänellä on sopimus lappeenrantalaisten kanssa kaudesta 2021. Tavoitteet ensi kaudelle asetetaan korkealle. 

– Kyllähän sitä haluaa olla itsestään paras mahdollinen versio. Tänä vuonna lähdin Kirittäriin puolesta kaudesta mukaan, mutta kyllä sitä haluaisi olla jo alusta asti mukana kehittymässä ja olla kasvattamassa joukkuettakin paremmaksi. Ja totta kai sitä mestaruuttakin lähdetään aina uudestaan tavoittelemaan.  

Tällä kaudella Eveliinan plakkariin kertyi 30 ottelussa 21 tuotua juoksua.  

– Olen saanut olla todella isossa jutussa mukana ja kokea mestaruuden. Henkilökohtaisella tasollakin jo pelkästään se että olen saanut mahdollisuuden pelata Kirittärissä, on ollut jo iso juttu urallani. 

Ailamyrskyn takia pelejä jouduttiin siirtämään, joten finaalit pelattiin peräkkäisinä päivinä. 

– En ole ikinä aiemmin pelannut kolmena perättäisenä päivänä. Vähän mietitytti, miten pääsee latautumaan peliin ja miten jaksaa henkisesti ja fyysisesti. Loppujen lopuksi en kuitenkaan kokenut tuota kovin raskaaksi, Eveliina pohtii.  

Mestaruuden jälkeiset velvollisuudet vievät Eveliinan ajasta ainakin kuluvan viikon.  

– Nyt juhlistetaan muun muassa yhdessä ololla sitä, mitä ollaan saavutettu ja minkä eteen on tehty kovasti töitä.   

Sunnuntain kultaottelun 1500päisessä yleisössä Eveliinaa voittoon oli kannustamassa myös pyhäjärvisiä tuttuja ja läheisiä. Muutaman viikonpäästä kotipuoleen on suunnitteilla mitalijuhlat, kunhan edustustehtävät on ensin saatu päätökseen.  

– En voi sanoin kuvailla sitä tunnetta. Eve on tehnyt niin paljon töitä tämän eteen, että onhan se ihan mahtavaa ja olla vielä paikan päällä kokemassa se. Kyllähän sitä pitää juhlistaa, Eveliinan isä Timo Rantonen kommentoi esikoisensa urasaavutusta.  

Kuva: Kirittäret tuulettivat superpesiksen suomenmestaruutta Jyväskylässä.
Kuvaaja: Foto-Antti

Videon kuvaaja: Kari Kauppinen