Viikon kysymys on gallup-tyyppinen viikottain vaihtuva kysymys, jonka vastaus julkaistaan aina seuraavan viikon lehdessä. Kyselyyn vastaajat voivat antaa myös kynän sauhuta kommentoimalla aihetta Sana on vapaa -kohtaan. Toimituksella on oikeus lyhentää tai jättää julkaisematta viestejä. Muistetaan hyvät tavat viestien kirjoittamisessakin!
Huom! Tulokseksi hyväksytään vain yksi vastaus. Jos vastaat sekä kyllä että ei, molemmat vastaukset hylätään.
Artikkelikuva: Jaana Koski
Edellisen viikon kysymys:
Oletko koulujen kännykkäkiellon kannalla?
Näin vastasitte: Kyllä: 96 % Ei: 4 % (Vastauksia yhteensä 72)
Kyllä!
”Lunttaaminen ja kiusaaminen vähenee, kun kouluissa kielletään kännykät.”
”Kyllä. Kodin ja koulun täytyy olla samoilla linjoilla. Kännykän käyttöä voi vähentää muutenkin. Pärjättiin ennen ilmankin.”
”Ainakin oppituntien aikana.”
”Koulupäivän aikana aiheuttaa todennäköisesti enemmän haittaa, kuin hyötyä”
”Kännykän ei tarvitse kuulua koululaisen ”työpäivään”.”
”Alakoululaisille koko koulupäiväksi, yläkoululaisille oppitunneiksi.”
”Koulun pitäisi kantaa vastuuta oppimisesta ja taata työrauha kouluille. Se vaatii työtä, mutta niin missä tahansa työssä joudutaan epämieluisiin ja haastaviin asioihin.”
”Puhelimen jatkuva käyttö ei tee hyvää ja koulu on ainoa paikka joka siihen pystyy oikeasti vaikuttamaan.”
”Koulussa ei tarvitse olla tavoitettavissa, opettajaan yhteys jos asiaa.”
”Koulussa ei tarvita kännykkää, se tuo vaan turhaa levottomuutta ja voidaan käyttää kiusaamiseen koulussa.”
”Maalaisjärjen käyttö sallittu,miksi ihmeessä lupa edes annettu.”
”Kyllä aiheellista.”
”Liian helpolla jäänyt puhelin otettavaksi kouluun. Ei henkilökohtaisia työvälineitä kouluun, koulu on koulun! Onko koulu valmis korvaamaan henkilökohtaisiin tavaroihin kohdistuneet vahingot? Eiku kännykkäparkkiin aamulla ja lähtiessä mukaan tai jättää kotiin.”
”Häiritsee turhaan opetusta toisten ja käyttäjän. Jos omaisen täytyy saada omaan lapseen yhteys onnistuu varmasti kanslian henkilökunnan kautta. Lapset muutenkin paljon älylaitteilla vapaa-aikanakin.”
”Työrauha oppitunneille.Vapaa-aikana voi näprätä kännykkää,jos ei muuta mielekästä tekemistä ole.”
”Ei meillä saanut olla tunnilla edes leikkipuhelinta käytössä. Opettaja otti ne huomattuaan pois ja hyvä niin. Kiitos opettajalle siitä. Kouluun mennään oppimaan eikä kännyköitä räpläämään.”
”Koulussa pitää keskittyä opetukseen, ei kännykän kanssa vekslaamiseen. Ihme, että kännykänkäyttö on päässyt näin villiksi. Eihän työpaikoillakaan voi oman kännyn kanssa vekslata työaikana.”
”Ehdottomasti. Kännykkä häiritsee keskittymistä opetukseen. Jo vuosia sitten pyysin opettajia puuttumaan asiaan, mutta sitä ei kuulema voitu tehdä.”
”Koulu on opiskelua varten. Kännykkä kädessä tarkkaavaisuus on muualla kuin opetuksessa.”
”Miksi ihmeessä pienten lasten (alle 18v) on annettu ylipäänsä rellestää? Itse olen vähän yli 30:n ja en ikinä olisi kuvitellut että lapset käyttäytyy näin. Yksi monista syistä on kännykän käyttö yleensä ottaen.”
”Jos ei kotoa saada oppia siihen ettei puhelin kuulu tunneille niin on kai se sitten tehtävä siitä päätös. Välillä tuntuu että kasvatusvastuuta ei kaikkien kotona enää ymmärretä vaan sysätään vastuu opettajille ja yhteiskunnalle.”
”Koulu on opiskelemista varten.”
”Vanhempien velvollisuus on ohjeistaa lapsia, myös kännykän käyttö.”
Ei!
”Ihme Päiviräsästelyä tämä, että kielletään kaikki. Asioista voidaan sopia yhdessä ja en ulkoistaisi tässä kasvatusvastuuta täysin kotoa.”
”Mitä jos kotona on hätä ja näet vasta sen viestin yhden tai kahden oppitunnin jälkeen? Ei meillä vanhemmilla tule heti mieleen soittaa opettajalle.”