Viikon 32 kyssäri – Tulisiko peruskoulun taide- ja taitoaineiden tuntimäärää lisätä?

Viikon kyssäri on gallup-tyyppinen viikottain vaihtuva kysymys, jonka vastaus julkaistaan aina seuraavan viikon lehdessä. Kyselyyn vastaajat voivat antaa myös kynän sauhuta kommentoimalla aihetta Sana on vappaa -kohtaan. Toimituksella on oikeus lyhentää tai jättää julkaisematta viestejä. Muistetaan hyvät tavat viestien kirjoittamisessakin.

Huom! Tulokseksi hyväksytään vain yksi vastaus. Jos vastaat sekä kyllä ja ei, molemmat vastaukset hylätään.

 

Edellisen viikon kyssäri:

Pitäisikö taajaman istutusalueiden hoitoa kehittää?

Näin vastasitte: Kyllä: 94 % | Ei: 6 % (Vastauksia yhteensä 86)

 

Kyllä!

”Liikenteenjakajista pois.”

”No todellakin!! Rehottavat miten sattuu. Jokakesäinen ärsytyksen aihe. Kesätyöntekijöillä nakki!”

”Kamalan näköistä,työttömille samalla työtä..”

”Surullista katsottavaa tällä hetkellä”

”Eikö meillä olisi paikallinen yritys vastaamaan istutusten hyvinvoinnista.”

”Istutuksia ontarpeeksi,mutta ne ovat rikkaruohojen peitossa. Eikö kesäksi voisi palkata vaikka nuorisoa,joka ruohoisi ja muutenkin pitäisi huolen kasveista.Jos jotakin laittaa muka ” kaunistukseksi ”niin pitää niistä myös huolehtia.”

”Ei oo nättejä noi rikkaruohot istutuksissa ja e4 tieltä kylälle tulevien teiden pientareen pitäs kunnolla siistiä”

”Ehdottomasti!”

”Liikenteen jakajat ruman näköiset kun rikkaruohot ja nokkoset rehottaa.”

”Ei tarvi kuin mennä Kiuruvedelle, niin näkee upeita kukkaistutuksia jotka ovat hyvin hoidettuja. Ikävän näköisiä oman kylän istutukset kun kasvavat horsmaa ym ,lisäksi ne on täynnä roskaaja”

”Ala-arvoista tällä hetkellä”

”Kesäpuutarhuri tai kesätyöläisen palkkaus kesäajaksi. Toukokuusta – Syyskuulle saisi hoidettua istutukset, kastelut, trimmaukset, rikkaruohot ja muut pihahommat.”

”Kävin pitkästä aikaa kotipaikkakunnalla ja yllätyin kuinka hirveältä keskustan istutukset ja liikenneympyröitten jakajat näytti. Pari viikkoa sitten. Ääneen ajattelin asiaa muillekkin. Terv. vm 82”

”Rehottavat rikkaruohot eivät anna sitä kaupunkikuvaa mitä toivoisin. Vaikuttaa todella paljon keskusta-alueen viihtyvyyteen!”

”Kaupunki voisi investoida asukkaiden ja kesävieraiden viihtyvyyteen paljon nykyistä enemmän. Paikallista osaamista ja yrityksiä löytyy kyllä. Tarvitaan tahtotilaa investoida yhteiseen viihtyisyyteen.”

”En asu enää Pyhäjärvellä mutta ehdottomasti taajamaa pitäisi kehittää kaikintavoin muutenkin. Jotain sellaista joka toisi turistit kylälle”

”Pitäisi. Jos ei kerta nuita alueita jakseta hoitaa niin laittasivat tekonurmea ja astioissa olevia kesäkukkia sitte enemmän ni olis etes siistiä. Muillakin paikkakunnilla tekonurmi tai vastaavaa käytössä ja on kiva ku ei rehota miten sattuu joka paikka. Luulisi kaupungilla olevan työttömiä sen verran että niille voisi jotain tämmöstä kesätyötä tarjota tai sitten opiskelijoille/ nuorille.”

”Totta kai pitäisi. Antaa epäsiistin vaikutelman kaupungista kun viheralueet ei ole hyvin hoidetut. Vähän semmoinen periferia fiilis tulee”

”Ehkä hoito pitäisi ensin aloittaa jotta sitä voisi kehittää. Turha istuttaa mitään ellei niitä pidetä siistinä.”

”Kyllä. Siivottomassa kunnossa oikeastaan kaikki istutukset ja taajaman viheralueet muutenkin. Ollintienkin varret kasvaa kaikennäköistä rikkaruohoa ja antaa aika ikävän vaikutelman. Esimerkiksi Kiuruvedellä nämä on hoidettu todella siististi.”

”Ehottomasti”

”Millo skeittiparkkiin pooli”

”Pitäisi kehittää, kun eihän niitä hoideta ollenkaan! Kukkaistutuksiin turha panostaa, jos muuten hoitamattomat. Kihujen aikaan ihmetytti, että mikä kuva annetaan juhlavuonna… Alaliikenneympyrän kasvisto myös ihmetyttää, miksi niin ruman annetaan rehottaa!”

”Harmittaa kun katukuva on niin huonosti hoidettu.”

”Ei istutuksia. Arvostan näkyvyyttä! Autoillessa täytyy nähdä muut tiellä liikkujat.”

”Rikkaruohot ja vieraslajit pois, mesikasveja ja tarkkaan harkittuja monivuotisia, helppohoitoisia istutuksia tilalle.”

”Mielen iloksi taajama siistiksi! Kyllä!”

”Teiden varsia leikataan liian harvoin. Kaikki liikenteenjakajat pitäisi leikata ja siistiä useammin.”

”Ehdottomasti olisi kehitettävä,ovat joka kesä menneet vain surkeampaan ja surkeampaan kuntoon.Rikkaruohot rehottavat,mitään muuta ei juuri näy,O”

”Voiko tällaisiin ylipäätään vastata, että ei?”

”Taajama näyttää nyt hylätyltä asuinalueelta. Istutukset rehottaa nokkosia yms. luonnonkasveja. Keskusta on täysin hoitamaton!”

”Siistit istutukset kohottavat taajaman ilmeen aivan eri luokkaan. Monena vuonna on ollutkin viehättäviä istutuksia esim. pääkadulla. Kokonaisuutta kandee vaalia.”

”Ei ole puutarhuria,tulokset puhukoot puolestaan.”

”Roskaaminen kielletty. Puuttukaa, jos näette sitä tapahtuvan.”

”Näkeehän sen likinäköinenkin että kunnossapitoa vaatii.”

 

Ei!

”Turhaa rahanmenoa”

”Ennemmin nelostietä Pyhäsalmeen väliä voisi siistiä ja kehittää, jotta olisi hieman enemmän”tervetuloa”näkymä.”

”Jos on rahasta pulaa, niin tärkeämmät asiat ensin. Toki onhan hyvin hoidetut alueet aina plussaa.”

Lue myös