Toimitus siirtyy vaalivalmiustilaan

Vuoden 2023 eduskuntavaalien lähestyessä toimitukseen alkaa tippua ehdokkaiden ja ehdokkaaksi hakevien kirjoituksia. Vaalimainospaikkojakin jo varaillaan. Toimitus kertoo uudesta Politiikan saralta -palstasta ja ohjeistaa siihen kirjoittavia tässä jutussa.

 

Otamme mielellään vastaan ehdokkailta ja muilta politiikassa mukana olevilta mielipidekirjoituksia. Alamme julkaista poliitikkojen kirjoituksia omalla Politiikan saralta -palstallaan. Kirjoitusten loppuun kirjoitetaan kirjoittajan nimen lisäksi hänen edustamansa puolueen nimi ja sen lisäksi enintään yksi muu titteli. Vaalinumerot kuuluvat maksullisten ilmoitusten puolelle.

 

Politiikan saralta -mielipidepalstalla julkaistavien kirjoitusten enimmäispituus on 2500 merkkiä, kuten muissakin mielipidekirjoituksissa. Toimituksella on oikeus editoida ja lyhentää kirjoituksia. Sovellamme myös tällä palstalla yleisiä mielipidekirjoitusten ohjeita, jotka löytyvät Pyhäjärven Sanomien verkkosivuilta.

 

Noin puoli vuotta ennen ehdokasasettelun vahvistamista vaalipiirilautakunnissa, ehdokkaiden ja ehdokaskandidaattien toimituksellista näkyvyyttä rajataan. Vaalien alla julkaisemme kultakin heistä enintään kolme mielipidettä. Toimitus päättää kirjoitusten julkaisemisesta ja julkaisuajasta paperi- tai verkkolehdessä. Vaaliuutisointi keskittyy vaalien alla julkaistaviin teemajuttuihin. Ministeritason viralliset vierailut Pyhäjärvelle voidaan toki huomioida vaalien allakin.

 

Pyhäjärven Sanomat on sitoutumaton ja poliittisesti riippumaton paikallislehti. Haluamme kohdella kaikkia puolueita ja ehdokkaita tasapuolisesti.

 

Lue myös