Palvelut lähellä ihmistä

Yhdet aikamme tärkeimmistä vaaleista ovat ovella. Pian äänestetään siitä, ketkä tulevat päättämään sosiaali- ja terveys-, ensihoito-, sekä pelastuspalveluista Pohjois-Pohjanmaan alueella. Vaalit koskettavat siis jokaista ihmistä. Korona-aika on muuttanut vaalikampanjointia, emmekä ole päässeet rajoitusten vuoksi tapaamaan teitä teltoille. Niinpä päätin, että esittäydyn teille täällä lehtien palstoilla.

Olen ammatiltani lähihoitaja, mutta nykyään työskentelen Oulun poliisilaitoksella. Tunnen työkentän, olen työskennellyt nuorten mielenterveyskuntoutujien parissa, lastensuojelussa, vanhusten ja kehitysvammaisten palveluasumisen yksiköissä, päiväkodissa, mielenterveysalan sairaalassa, sekä viimeksi terveyskeskuksen päivystyksessä. Ensihoito ja pelastus on tulleet matkan varrella tutuiksi. Koen, että ymmärrän tarpeet niin kentällä, kuin palveluita käyttävän ihmisen näkökulmastakin.

 

Lähdin ehdolle, koska haluan olla mukana, kun luodaan uutta. Hyvinvointialuetta, palveluita, sekä niiden rakenteita. Haluan vaikuttaa siihen, että palvelut on edelleen tuotettu oikeudenmukaisesti koko alueella. Palveluiden saatavuus vaikuttaa myös kuntien elinvoimaan. Se vaikuttaa työpaikkoihin. Soteasema joka kuntaan on hyvä tavoite, mutta täytyy varmistua siitä, että se sisältää myös tarvittavat palvelut.

 

Mitä tarkoittaa palvelut lähellä ihmistä? Minusta sitä, että jokainen saa peruspalvelut siellä missä asuu. Sitä, että matkustamiseen palveluiden perässä ei kulu tunteja. Sekä sitä, että palvelut on vaivattomasti, nopeasti ja oikea-aikaisesti saatavilla. Oikeudenmukaisesti koko Pohjois-Pohjanmaan alueella. Muistetaan käyttää ääntämme. Hyvää alkanutta vuotta 2022.

 

Aluevaaliehdokas
Tanja Laakkonen
Perussuomalaiset, Ylivieska

Lue myös