Tammikuun aluevaalien tulisi kiinnostaa kaikkia

Keskustan Pyhäjärven kunnallisjärjestön syyskokous haluaa korostaa tammikuussa käytävien aluevaalien tärkeyttä ja kannustaa pyhäjärvisiä vaaliuurnille. Sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy kunnilta hyvinvointialueille. Pyhäjärven kohdalla tämä tarkoittaa, että esimerkiksi Selänteen toiminta lakkaa ja sen palvelut järjestää vuoden 2023 alusta Pohjois-Pohjanmaan maakunnan käsittävä hyvinvointialue.

 

Kyse on siitä missä ja miten meille tarjotaan muun muassa terveyskeskuspalveluita ja ikäihmisten asumispalveluita, tai kuinka nopeasti paloautot tulevat tarvittaessa paikalle. Näistä asioista päättää tulevaisuudessa 79-henkinen valtuusto, ja siihen tarvitaan edustus jokaisesta Pohjois-Pohjanmaan kolkasta. Pyhäjärvisten etu on, että aluevaltuustoon saadaan edustus Pyhäjärveltä. Vielä suurempi etu meille on, jos sinne valitaan henkilö, joka on päässyt vaikuttamaan tulevan hyvinvointialueemme rakenteeseen jo sen valmisteluvaiheessa ja tietää heti kättelyssä, miten alue toimii.

 

Hyvinvointialueita muodostetaan tällä hetkellä täyttä häkää ja erikokoiset poliittiset ohjausryhmät ovat olleet valmistelun ytimessä. Aluevaaliehdokas Jukka Tikanmäki on ollut Pohjois-Pohjanmaalla mukana suppeassa ohjausryhmässä, joka on konkreettisesti valmistellut ja muovannut tulevaa hyvinvointialuettamme. Tämä ryhmä vastaa käytännössä alueen tulevaa hallitusta. Mahdollisuudet vaikuttaa kotipitäjämme palveluiden saatavuuteen tulevaisuudessakin ovat tässä tilanteessa erinomaiset.

 

Tärkeää on, että tammikuussa mahdollisimman monet äänestävät. Kunnallisvaaleissa äänestysprosentti jäi harmillisen alhaiseksi, ja näin ei sovi käydä aluevaalienkin kanssa. Nyt on kyse siitä, missä saamme palvelut, joita tarvitsemme vuosittain, kuukausittain, mahdollisesti päivittäin. Siksi tammikuussa ei voi jäädä kotiin.

 

Keskustan Pyhäjärven kunnallisjärjestö

Lue myös