Politiikka ei kiinnosta minua

Oletko mielestäsi epäpoliittinen henkilö, eikä politiikka kiinnosta sinua? Et ole poikkeus, teitä on paljon. Itse olen lähtenyt mukaan paikallispolitiikkaan edellisellä vaalikaudella ja sitä ennen olin todella epäpoliittinen henkilö itsekin. Yhteisistä asioista huolehtiminen on kuitenkin vienyt mukanaan ja nyt olen ehdolla tammikuun aluevaaleissa.

 

Kysytäänpä asiaa toisella tavalla. Oletko koskaan käyttänyt lääkärin vastaanottopalveluita? Entäs neuvolan ja hammashoitolan palveluita? Tunnetko ketään vanhusta, joka asuisi tuetussa asumispalveluyksikössä? Oletko koskaan tarvinnut ambulanssia tai palokuntaa? Väitän, että kaikki vastaavat ainakin osaan edellä mainituista kysymyksistä kyllä ja seuraavaksi mietitään, miten tämä liittyy politiikkaan, eikös valtio kustanna nämä lakisääteiset palvelut? Edellä mainitut ja monet muut sosiaali- ja terveysalan palvelut kuuluvat niihin asioihin, joiden järjestämisestä oman kylän paikallispoliitikot ovat tähän mennessä päättäneet. Nyt nämä sote-palvelut sekä palo- ja pelastustoimi siirtyvät uusien valtuutettujen päätösvallan alle Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle. Ja tämä uusi aluevaltuusto valitaan tammikuun 23. päivän vaaleissa.

 

Miksi äänestäminen on tärkeää vaikka politiikka ei kiinnosta? Aluevaaleissa valitaan koko Pohjois-Pohjanmaan alueelta 79 uutta valtuutettua. Tämä historian ensimmäinen aluevaltuusto tulee olemaan paljon vartijana. He päättävät missä palveluita tarjotaan ja miten niihin pääsee. Puolet alueen ihmisistä asuu Oulun seudulla ja toinen puoli harvemmin asutulla alueella. On tärkeää, että myös meidän reuna-alueilla asuvien ääni kuuluu aluevaltuustossa. Täällä pienissä kunnissa on paljon hoitoa tarvitsevia ihmisiä ja välimatkat ovat pitkät. Silti jokaisella pitää olla tasavertaiset mahdollisuudet päästä hoitoon. Samoin pelastustoimen osalta pitkien välimatkojen maakunnassa apua hätätilanteessa pitää saada ajoissa.

 

Jos koet olevasi epäpoliittinen henkilö, mutta koet edellä kirjoittamani asiat tärkeiksi, minulla on sinulle ratkaisu. Uhraa hetki aikaasi ja tutustu meihin politiikasta kiinnostuneisiin henkilöihin, valitse heistä sopiva ehdokas, jota äänestät tammikuun aluevaaleissa. Nyt jos koskaan, on tärkeää, että näissä vaaleissa ei nukuta.

 

Aluevaaliehdokas
Päivi Ollila

 

 

Artikkelikuva: Päivi Ollila. (Kuva: Mari Heikkilä)

Lue myös