Ppky Selänne aloittaa joukkorokotukset

Peruspalvelukuntayhtymä Selänne aloittaa väestön joukkorokotukset koronaa vastaan alueen kunnissa. Ensimmäisenä joukkorokotusten kohderyhmänä ovat yli 80-vuotiaat ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuville yli 65-vuotiaat ikääntyneet ja omaishoitajat.

Samanaikaisesti aloitetaan rokotukset alle 70-vuotiaille, joilla on muuta väestöä suurempi riski saada vakava koronavirustauti. Ensimmäisenä rokotuksen saavat he, joilla on erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Erittäin voimakkaasti altistavia tiloja tai sairauksia ovat elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes sekä Downin oireyhtymä aikuisten osalta.

Ajanvaraus näitä rokotuksia varten avataan ensi tiistaina TeleQ:n kautta.

Ppky Selänteestä huomautetaan, että alkuvaiheessa rokotusaikoja on saatavilla vähän, johtuen koronarokotteiden saatavuudesta. Puhelinajanvaraus on auki vain silloin, kun aikoja on annettavana, ja lisäaikoja annetaan rokotesaatavuuden mukaan. Ajanvaraus koskee vain ensimmäistä rokoteannosta, tehosterokotus annetaan 12 viikon päästä. Rokotukset alkavat ensi viikon perjantaina 26.2 terveyskeskuksessa. Kotihoidon asiakkaat rokotetaan kotihoidon sairaanhoitajien toimesta.

Lue myös