Luontotuokio Hoijakassa

Sosionomiopiskelijat järjestivät viime keskiviikkona luontotuokion päiväkoti Hoijakan lapsille.

 

Neljä Centria ammattikorkeakoulussa sosionomiksi monimuoto-opinnoilla opiskelevaa naista piti viime keskiviikkona luontotuokion Hoijakan päiväkodin lapsille. Pyhäjärvinen Henna Liimatainen, kärsämäkinen Suvi Niemi sekä haapajärviset Ronja Hjelm ja Anne Junnila olivat pitäneet vastaavan tuokion aiemmin jo Haapajärvellä ja Kärsämäellä.

– Aiemmissa tapahtumissa lapset ovat kyllä tykänneet kovasti, Junnila kertoi ennen tapahtuman alkua, ja niin näyttivät tykkäävän pyhäjärviset lapsetkin.

Ensin opiskelijat tutustuivat lapsiin esittelylaulun kautta ja sen jälkeen lapset pääsivät tutustumaan opiskelijoiden tuomiin syksyisiin luontomateriaaleihin. Puolukoille, sammalille, kuusenoksille ja vaahteranlehdille löytyi lapsista tunnistajansa, ulkonäön avittamana torvijäkälällekin löytyi nimi.

– Luontohetken tarkoituksena on lasten osallistaminen ja vuorovaikutteisuus, Niemi avasi tapahtuman opetuksellista taustaa. Opiskelijoille kyseessä oli sosiaalialan toimintaryhmien ohjauksen kurssi, ja nelikko halusi tulla ohjaamaan ryhmiä juuri varhaiskasvatusryhmille.

– Korona-aikana päiväkodeissakin tapahtumat on olleet vähissä, joten tällainen ulkona toteutettava tapahtuma tuo heille vähän piristystä, pienen luontomatkan, Junnila pohti. Samaa mieltä oli Hoijakan päiväkodon johtaja Katja Malilakin.

– Korona rajoittaa elämää, joten on mukavaa saada jotakin vaihtelua päiväkodin arkeen, Malila toteaa.

– Opiskelijat tuovat aina mukanaan jotakin uutta, kun he katsovat asioita erilaisin silmin, hän miettii.

Sosionomiopiskelijat Suvi Niemi Kärsämäeltä (vas.) ja Henna Liimatainen Pyhäjärveltä vetivät luontotuokiossa ryhmälle Kim-muistipeliä. Esiltä otetaan yksi luonnonmateriaali pois, ja lapset muistelevat, mitä on kadonnut. Hyvin toimi muisti!

Haapajärviset sosionomiopiskelijat Anne Junnila (vas.) ja Ronja Hjelm kysyvät lapsilta, mitä punaiset marjat purkissa mahtavatkaan olla. Kysymyksiin löytyi reippaita vastaajia.

 

Pääkuva: Sosionomiopiskelijat toivat ulkotapahtumallaan piristystä päiväkoti Hoijakan arkeen. Tunnin kestäneessä tuokiossa tustustuttiin muun muassa erilaisiin luonnonmateriaaleihin.