Yritysideakilpailu loppusuoralla

Pyhäjärven kaupungin Yritysideakilpailu on vielä käynnissä. Kilpailun tavoitteena on nostaa esille potentiaalisia tapoja kehittää yritystoimintaa paikkakunnalla. Ideakilpailussa haetaan ideoita kahdessa kategoriassa. Ensimmäisessä kategoriassa etsitään palvelua tai tuotetta, joka Pyhäjärveltä puuttuu, mutta jolle olisi tilausta. Toisessa sarjassa etsitään pyhäjärvistä palvelua tai tuotetta, jolla olisi kysyntää Suomessa ja maailmalla.

– Tällä hetkellä olemme saaneet hieman yli kaksikymmentä ideaa. Toivottavasti saamme vielä lisää! Kilpailu päättyy heinäkuun loppuun, kertoo kaupunginjohtaja Henrik Kiviniemi.

– Toivon, että pyhäjärviset ja ulkopaikkakuntalaiset lähettävät ideoita. Sarjansa parhaille on palkintona 1000 euron tunnustuspalkinto. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan myös pienempiä palkintoja.

Kilpailuun asetettu raati arvioi ideat painottaen erilaisia kriteerejä kuten konkreettisuus, innovatiivisuus ja toteuttamiskelpoisuus.

Kiviniemi muistuttaa, että kilpailu tarjoaa kaikille mahdollisuuden esittää ideoitaan.

– Kilpailun avulla herätetään keskustelua. Aika ajoin kaupunki saa kritiikkiä toimistaan, mutta harva käy kanssamme ajatuksenvaihtoa. Nyt on tilaisuus saada se oma näkemys ja idea esille!

Joonas Kärkkäinen