Pyhäjärvellä ei todettuja koronatartuntoja – Kiuruveden tartunnat nousivat 12:n

Ajantasaisen ja varmistetun tiedon koronavirustilanteesta saat aina THL:n sivustolta, sivusto päivittyy päivittäin kello 9.30. Oheista karttaa klikkaamalla saat tiedon varmistetusta tartuntatilanteesta maakunnittain, ja maakuntaa klikkaamalla näkymä tarkentuu kuntatasolle. Tartuntoja ei ilmoiteta kuntatasolla, jos niitä on 0 – 4. Pyhäjärven osalta tartuntoja ei ole edelleenkään ilmoitettu. Seuraamme tilannetta paitsi THL:n, myös suoraan Ppky Selänteen kautta.

Iltapäivälehdissä on tehty kyselyitä lukijoille, kuka esimerkiksi arvioi itsellään voivan mahdollisesti olevan koronavirus. Kyseiset kyselyt eivät anna luotettavia tietoja tilanteesta, vaan sen saa vain THL:n kautta, josta saa tiedon vahvistetuista tartunnoista.

THL:n tilastoista ilmeni viime perjantaina 3.4., että Kiuruvedellä on todettu 11 koronavirustartuntaa ja toisaalta ilmoitettiin, että Ylä-Savon Sote-kuntayhtymän alueella sijaitsevassa vanhusten hoivakodissa on todettu useita koronavirustatartuntoja niin asukkailla kuin henkilökunnallakin. Hoivakodin asukkaista kolme hyvin iäkästä henkilöä on menehtynyt koronavirukseen. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kiuruvesi Lehti. Iisalmen Sanomat uutisoi lauantaina, että kyseinen hoivakoti on luotettavien lähteiden mukaan Attendo Kallionsydän. Sunnuntaina päivitetty Kiuruveden koronatartuntojen määrä oli noussut jo 12:n.

Mirka Kauranen

Kartta: Varmistetut koronatapaukset Suomessa

http:/