Kouluruokailun järjestämistä poikkeusoloissa suunnitellaan

Maanantaina Suomen hallitus päätti jatkaa poikkeustoimia koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Tämän myötä myös Pyhäjärven perusopetuksessa ja lukiossa jatketaan etäopetusta hallituksen linjauksen mukaisesti 13.5.2020 saakka.

– Saman tien kun hallitus sulki koulut, aloimme valmistella linjauksia kouluruokailun järjestämisestä, kaupunginjohtaja Henrik Kiviniemi sanoo.

Kaupunki on kartoittamassa, miten asiaa ollaan järjestämässä esimerkiksi naapurikunnissa ja maakunnassa, jotta toteutus myötäilisi muiden toimenpiteitä eikä kuntien välillä syntyisi liiallisia eroavaisuuksia toteutuksen suhteen.

– Nyt kun valtion taholta ilmoitettiin poikkeusolojen jatkumisesta 13.5. saakka, tulemme ratkaisemaan kouluruokailuasian jo lähipäivien aikana, Kiviniemi valottaa. Hän haluaa tuoda asian esille jo valmisteluvaiheessa, koska asian tiimoilta on ollut hänen mukaansa liikkeellä arvostelua ja virheellistä tietoa.

– Olemme huolissamme erityisesti perheistä, joiden lapsille kouluruokailu saattaa olla päivän ainoa lämmin ruoka. Tilanteen nyt jatkuessa, tulee tilanteeseen puuttua pikaisesti, Kiviniemi sanoo.

– Meillä on ollut esillä useampikin eri vaihtoehto asian toteuttamiselle, joista nyt käydään keskusteluja. Kouluruokailu tullaan järjestämään jonkinlaisessa laajuudessa, mutta siinäkin meidän tulee huomioida epidemia-ajan reunaehdot, jotta toteutus olisi turvallinen niin henkilöstölle kuin oppilaillekin, kertoo Kiviniemi.

Mirka Kauranen

 

Arkistokuva