Pohti SkiTeamin miehille järjestettiin mitalijuhlat torilla

Maanantaina torilla juhlittiin hiihtosankareita, SM-pronssia hiihtänyttä viestijoukkuetta ja henkilökohtaisen hopean 50 kilometrillä sivakoinutta Heikki Korpelaa.

Torin täydeltä kansaa saapui mukaan juhlimaan.

Tori oli kansaa täynnä ja mitalistit saivatkin paistatella lavalla auringon ja huomion paisteessa. Pauli Pesonen juonsi toritapahtuman. Ensimmäisenä lavalle kipusi vt. kaupunginjohtaja Henrik Kiviniemi, joka kehui viestimiehiä menestyksestä ja Pyhäjärvelle tuomasta positiivisesta maineesta.

Seurakuntapastori Teija Kuivalainen piti puheen, ja tervehdyksensä juhlaväelle toivat myös Pyhäjärven Pohdin puheenjohtaja Reijo Pennanen ja Pohti SkiTeamin puheenjohtaja Matti Ruotoistenmäki. Seuraavaksi lavalle marssivat Pyhäjärven Pohdin aiemmasta parhaasta viestisaavutuksesta vastanneet viestimiehet Pekka Laajalahti, Heikki Koirikivi ja Risto Parkkinen. Joukkueeseen kuului myös jo edesmennyt Väinö Tervakoski. Miehet kertasivat vuoden 1975 viestiä Iisalmessa, jolloin he saavuttivat seitsemännen sijan.

Puheenvuoron saivat myös Pyhäjärven Pohdin aiemmasta parhaasta viestisaavutuksesta vastanneet viestimiehet Risto Parkkinen, Heikki Koirikivi ja Pekka Laajalahti. Joukkueeseen kuului myös jo edesmennyt Väinö Tervakoski.

Yhteistyökumppanien puheenvuoron piti Jari Tenhunen Tenhusen Liikenteestä. Hän piti positiivisia hiihtäjiä mitä parhaina yhteistyökumppaneina, sillä he näkyvät ja Tenhusen oman kokemuksen mukaan ovat ystävällisiä ja helposti lähestyttäviä persoonia. Pohdin manageri Kauko Tikkanen kertasi SkiTeamin syntyhistoriaa ja valotaululta nähtiin Vuolas Median Juho Vuolaksen koostama video kuluneen hiihtokauden huippuhetkistä. Lopulta yleisö sai nähdä päivän sankarit, viestijoukkueen, joka saapui lavalle musiikista vastanneen Crossroad Z:n soiton tahtiin. Pronssimitalin miesten viestissä Taivalkoskella hiihtäneeseen joukkueeseen kuuluivat Heikki Korpelan lisäksi Miikka Kinnunen, Joni Mäki ja Markus Järvenpää. Pyhäjärvisjuurinen Järvenpää työskentelee nykyään palomiehenä Kiuruvedellä, joten myös Kiuruveden kaupungin valtuuston puheenjohtaja Kari Saastamoinen toi viestimitalista kiitoksensa.

Mirka Kauranen