Satujoulukalenteri ripauksella taikapölyä

Tänä vuonna päästään kurkistelemaan Yrityspalvelu Balanssin Heidi Tiiton toteuttamaa ihastuttavaa Satujoulukalenteria. Kalenteri on digitaalinen tietokoneella ja älylaitteilla toimiva satujoulukalenteri, jossa jokaisen luukun takaa paljastuu uniikki satu kuvituksineen.

 

 

Tarinoiden kirjoittaminen alkoi vähän niin kuin vahingossa, ja pikkuhiljaa niitä alkoi kertymään niin, että Heidi Tiitolla heräsi kysymys tarinoiden käyttömahdollisuudesta. Tästä ajatuksesta lähti kehittymään uniikki tuote -Satujoulukalenteri.

 

Joulukalenterin tarinat ovat syntyneet arjen keskeltä, elävästä elämästä sekä mielikuvituksen sekoituksesta.

­–Osa saduista ovat käännettyjä satuja, joita olen höystänyt lisää ja kirjoittaminen on minulle eräänlaista terapiaa, kertoo Heidi. Satujoulukalenterin tarinat ovat eri mittaisia. Käyttäjälle satujoulukalenteri on yksinkertainen ja helppo sekä ilmainen. Kalenterin käyttöön tarvitsee ainoastaan älypuhelimen tai muun älylaitteen kuten tabletin tai tietokoneen, jolla pääsee internettiin.

 

­Tarinoissa Heidi on pyrkinyt pääosin pysymään faktatiedoissa, jolloin ne voisi luokitella myös opettavaisiksi, mutta kerronnassa on myös ripaus taikapölyä. Esimerkiksi satu hylätyistä puhelimista kertoo kierrättämisen tärkeydestä. Sadut ovat opettavaisia ja niissä käsittelen erilaisia yhteiskunnallisia aiheita, kuten yksinäisyyttä, vähävaraisuutta, toisten kohtelua, ilmastonmuutosta ja kierrätystä. Jokaisen luukun takaa sekä kalenterin etusivulta löytyy upea kuvitus, jonka takana on kuvittaja Jenni Visualin Jenni Hännisen taitava kynä.

–On ollut antoisaa nähdä, miten kuvittaja Jenni Hänninen on pystynyt luomaan satujen pohjalta niin upeita kuvituksia, kuvailee Heidi.

Satujoulukalenterin kuvitukset ovat Jenni Hännisen käsialaa.

Kalenterin toteuttamiseen löytyy Heidin mukaan useampi syy, yksi on kirjoitusten syntyminen vaivattomasti, toisena halu nähdä mihin itse pystyy ja miten tällainen tuote on mahdollista tehdä.

Projektissa ovat olleet mukana Jenni Hännisen lisäksi sparraajana Nihak ry:ltä Timo Liimatainen sekä markkinoinnin ja myynnin asiantuntijana Kaarina Julkunen Markkinointivartista.

 

Heidi Tiitto Suosittelee kalenteria ihan jokaiselle saduista kiinnostuneille.

–Erityisesti lapsiperheet, joissa satuja kuunnellaan tai luetaan, saavat uuden kokemuksen satujoulukalenterin myötä, Heidi vinkkaa.

 

Kalenterin löydät osoitteesta satujoulukalenteri.fi, ja linkki kalenteriin löytyy myös Jokifinna -verkkokirjastosta ja Pyhäjärven Sanomien verkkosivujen etusivulta. Kalenteri on näkyvillä koko joulukuun ajan 31.12.2022 asti, joten satuja voi kuunnella koko tuon ajan uudelleen ja uudelleen.

 

Mikä on sinun lempparitarinasi?

 

Minna Montonen