Yhteistyössä festivaalin kanssa: ”Kohtaamme joukon hienoja erilaisia persoonia, joiden kanssa on ilo tehdä yhteistyötä”

Täydenkuun Tanssien yhteistyökumppanit tuovat omalta osaltaan panostaan festivaalien järjestämiseen niin ruokailun, tapahtuma-alueiden valmistelun kuin yövartioinninkin osalta. Paikallisina yhteistyökumppaneina ovat toimineet muun muassa Työntalo Namo, Pyhäjärven Pohdin jääkiekkojoukkue sekä lounasravintola Namiska.

 

 

Täydenkuun Tanssit -festivaali tuo Pyhäjärven kesään kulttuurinnälkäisille tanssi- ja musiikkielämyksiä esitysten, kurssien sekä luentojen muodossa. Viiden päivän festarijärjestelyjen takana työskentelee myös joukko yhteistyökumppaneita, jotka kantavat kortensa kekoon tapahtuman järjestämiseksi. Työntalo Namon työnohjaaja Tapio Rauno kertoo Namon osallistuvan järjestelyihin Pyhäjärven kaupungin puolesta.

– Meidän tehtävämme liittyy lähinnä jäähallin valmisteluun. Täydenkuun Tanssit antavat yhden erilaisen työtehtävän Namon toiminnassa oleville työntekijöille, jotka ovat matkalla avoimille työmarkkinoille.

Rauno muistelee itse olleensa mukana yhteistyössä 2014 vuoden kesästä alkaen vuotta 2020 lukuunottamatta.

 

Neljättä kesää festivaalin kanssa yhteistyössä toimivan Namiskan yrittäjä Sari Paavola kertoo yrityksensä tarjoavan lounaspalvelua pienessä ravintolassa Pyhäjärven keskustassa ja pitopalvelua paikan päällä sekä tarvittaessa tilausruokailuja erilaisiin tilaisuuksiin. Täydenkuun Tansseihin yritys tarjoaa ruokapalveluita erilaisiin tarpeisiin erityisruokavaliot huomioiden.

– Olen tehnyt yhteistyötä Täydenkuun Tanssien kanssa vuodesta 2018 alkaen. Toimitamme sopimuksen mukaan ruokaa muun muassa Keskuskoululle, jossa tekniikka työskentelee. Lisäksi paikan päällä ruokailee talkoolaisia, työntekijöitä sekä tanssijoita tanssiviikon aikana, jolloin tarjoamme näitä palveluja myös laajempien aukioloaikojen puitteissa erilaisten aikataulujen vuoksi, Sari kertoo.

Yhteistyöstä yritys saa luonnollisesti lisää asiakkaita.

– Joka kerta tuo viikko on ollut enemmän kuin antoisa, koska tällöin kohtaamme joukon hienoja erilaisia persoonia, joiden kanssa on ollut ilo tehdä yhteistyötä, yrittäjä iloitsee.

Sari ajattelisi, että yhteistyöhön festivaalin kanssa kannattaisi hakeutua sellaisten yritysten, joilla olisi tarjottavaa niin tanssien yleisölle kuin työntekijöillekin esimerkiksi majoituspalveluiden tai pienten kurssien muodossa.

 

Pyhäjärven Pohdin jääkiekkojoukkueet ovat toimineet yhteistyössä festivaalin kanssa jo parisen kymmentä vuotta. Nykyisin yhteistyössä on Pyhäjärven Pohdin U15 joukkue, joka vastaa muun muassa Täydenkuun Tanssien yövartioinnista.

– Aloitimme noin kaksikymmentä vuotta sitten edustusjoukkueella yövartioinnin, joka myöhemmin vaihtui juniorijoukkueelle. Teemme edelleen yövartiointia, mutta mukaan on tullut myös järjestyksenvalvontatehtäviä sekä kahvion pitoa. Aikojen saatossa on tosin tehty useita muitakin yksittäisiä hommia, avaa joukkeenjohtaja Seppo Ruotoistenmäki.

Hänen kertomansa mukaan Pohdin jääkiekkoporukka saa tekemistään talkoista rahallisen korvauksen.

– Olemme oman työpanoksemme osalta mahdollistamassa tanssien järjestämisen.

– Jos omalla yhdistyksellä haluaa tehdä talkootöitä ja sitä kautta saada pientä korvausta, niin talkoista kannattaa kysyä tanssien toiminnanjohtajalta, Ruotoistenmäki vihjaa.

Lue myös