Arjen turvallisuuden puolesta

Tulevissa aluevaaleissa on kyse ihmisten arjen turvallisuuden varmistamisesta. Se tarkoittaa olosuhteita, joissa jokainen voi kokea oman henkilökohtaisen arkensa turvalliseksi. Politiikkojen tärkein tehtävä on varmistaa ihmisten turvallinen arki Pohjois-Pohjanmaalla ja Suomessa. Pelastustoimi siirtyy vuoden 2023 alusta hyvinvointialueen järjestettäväksi. Aluevaaleissa valitut valtuutetut päättävät jatkossa myös alueesi pelastustoimen asioista. Sen palveluista tärkeimmät ovat tulipalojen sammuttaminen ja liikennepelastaminen.

Paikallisena turvallisuuden takaajana onnettomuuksien ehkäiseminen on pelastuslaitosten keskeinen tehtävä. Se toteutetaan muun muassa palotarkastusten, rakentamisen ohjauksen, turvallisuuskoulutusten ja viestinnän avulla. Lisäksi pelastustoimi auttaa alueensa toimijoita varautumaan eri häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin sekä huolehtii väestönsuojelusta.

Sopimuspalokunnat ovat kiinteä osa pelastuslaitosten organisaatioita. Niiden riittävien resurssien turvaaminen on varmistettava koko uudella hyvinvointialueella.

 

Pohjois-Pohjanmaa on ainoa alue, jossa pelastuslaitoksia yhdistetään. Alueen väestön avunsaannin näkökulmasta aluejaolla ei ole merkitystä. Kohteeseen hälytetään apuun aina lähin, nopein ja tarkoituksenmukaisin yksikkö hallinnollisista aluerajoista riippumatta. Ensihoito siirtyi sairaanhoitopiirin omaksi toiminnaksi vuoden 2022 alussa. Pelastustoimi on erittäin tärkeänä osana sisäistä turvallisuutta ja turvallista Suomea. Pidetään huolta ja välitetään – aivan kaikista! Poliittisten päättäjien tärkein tehtävä on varmistaa ihmisten turvallinen arki.

 

Juha Hänninen 

Kaupunginvaltuutettu Oulu 

Aluevaaliehdokas (kok.)

Lue myös