Kaupunki linjasi koronarajoituksia- ja suosituksia

Pyhäjärven kaupungin johtoryhmä linjasi kaupunkia koskevia koronarajoituksia ja -suosituksia tänään keskiviikkona Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatioryhmän suositusten mukaisesti.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä totesi 2.3. tiistaina, että muun muassa lomakauteen liittyvä matkustelu ja muuntovirusten mahdollinen leviäminen voi heikentää tilannetta tulevien viikkojen aikana. Tästä johtuen ryhmä linjasi tiukennuksia julkisten tilojen aukioloa sekä yleisö- ja yksityistilaisuuksia koskeviin suosituksiin.  Yksityistilaisuuksien osalta osallistujamäärä suositellaan rajattavaksi 6 henkilöön. Tämän lisäksi aluehallintovirasto valmistelee päätöstä, jonka mukaan myös sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajataan 6 henkilöön.

Koordinaatioryhmä linjasi kuitenkin, ettei alueella ole perusteita toisen asteen siirtämiseksi etäopetukseen. Täten myös Pyhäjärvellä alakoulu, yläkoulu ja lukio jatkavat lähiopetuksessa. Tilannetta seurataan aktiivisesti.

Lue koko tiedote alta:

Pyhäjärven kaupungin tiedote asukkaille koronatilanteesta ja sen vaikutuksista

Pyhäjärven kaupungin johtoryhmä on linjannut ajalla 3.3. – 28.3.2021 voimassa olevista suosituksista Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatioryhmän suositusten mukaan.

 

Ajalla 3.3. – 28.3.2021 voimassa olevat suositukset:

Yleisötilaisuudet

Sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajauksessa noudatetaan Aluehallintoviraston antamia tarkempia ohjeita.

Julkiset tilat

Kaupungintalo on suljettuna ajalla 3.3.-28.3.2021. Sulun aikana kaupungintalolla voi asioida ajanvarauksella. Puhelimitse, postitse ja sähköpostitse palvelua annetaan normaalisti. Kokoustiloja ei anneta ulkopuolisten käyttöön.

Kaupungin hallinnoimat sisäliikuntatilat (koulujen liikuntasalit, Ruotasen ryhmiksen liikuntasali ja Hoijakan liikuntasali) ovat lasten ja nuorten (alle 18-v.) harrastusryhmien käytössä. Ryhmät toimivat pienryhminä (max.osallistujamäärä 10/ryhmä). Mikäli liikuntasali on jaettavissa väliverholla, voi kummallekin puolelle salia ottaa 10 lasta/nuorta (yhteensä 20). Toiminnasta vastaavien tulee huolehtia, että turvavälejä ja maskisuositusta noudatetaan.

Monitoimihalli on avoinna. Yleisövuoroja ei pidetä, eikä vieraspaikkakuntalaisia ryhmiä oteta vastaan. Turvavälejä ja maskisuositusta tulee noudattaa. Monitoimihallilla voidaan järjestää sarjapelejä. Monitoimihallin koronaohjeistusta tulee noudattaa.

Nuokkari on avoinna nuorisopalveluiden käyttöön. Nuorisotoimi ilmoittaa some-kanavillaan tilaan liittyvistä ohjeistuksista. Muilta käyttäjiltä tila on suljettu.

Kirjasto on auki rajoitustoimenpitein. Aiemmin ilmoitetut käytänteet ovat voimassa. Huolehditaan turvaväleistä ja käsihygieniasta. Kirjastossa on voimassa maskisuositus. Kirjastossa käynti rajataan 15 minuutin asioimiseksi. Käy kirjastossa vain, kun olet terve. Kirjasto palvelee normaalien aukioloaikojen mukaan ja kirjastoauto on liikenteessä.

Maskisuositus

Maskin käyttöä julkisilla paikoilla suositellaan vahvasti. Maskien käyttöä suositellaan valtakunnallisen linjauksen mukaan kaikille yli 12-vuotiaille.

Yksityistilaisuudet

Yksityistilaisuuksien osallistujamäärä suositellaan rajaamaan 6 henkilöön. Koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi yksityistilaisuuksia järjestettäessä noudatetaan ohjeita turvaetäisyyksistä, maskin käytöstä ja hygieniakäytännöistä.

Ryhmäharrastustoiminta

Kaupungin järjestämien lasten ja nuorten (alle 18-v.) liikuntaryhmät ovat toiminnassa.

Verkkovalmennus toimii normaalisti. Kaupungin järjestämien aikuisten liikuntaryhmien käynnistymisestä tiedotetaan erikseen.

Ikääntyneet ja riskiryhmät

Ikääntyneiden ja riskiryhmien suojaamiseen tartunnalta antaa ohjeita Peruspalvelukuntayhtymä Selänne.

Opetuksen järjestäminen

Alakoulu, yläkoulu ja lukio jatkavat lähiopetuksessa. Koronaepidemiatilannetta seurataan aktiivisesti.

Koulu tiedottaa mahdollisista muutoksista Wilman kautta.

Jokilatvan opisto tiedottaa suositusten vaikutuksista kurssien toimintaan.

Etätyösuositus

Kaikki työntekijät työskentelevät etätyössä mahdollisimman laajasti.

Etäkokouskäytännöt

Siirrytään mahdollisimman kattavasti etäkokouskäytäntöihin sekä työpaikoilla että vapaa-ajan kokouksissa.

Ravitsemusliikkeet

Toimitaan valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti.