Tammikuu aikaa hakea uutta verokorttia

Tammikuu on suosituin kuukausi tehdä muutosverokortti, Verohallinnon tiedotteessa todetaan.

Verokortti on monella mielessä heti vuodenvaihteen pyhien jälkeen ja nyt onkin suosituin ja ruuhkaisin aika  tehdä verokortti.

Vuoden 2020 verokortti on kuitenkin voimassa vielä tammikuun, joten kiire ei ole. Ilman jonoja verokortin teko onnistuu OmaVerossa.

Vuoden 2021 verokortit ovat postitse perillä tammikuun puoleenväliin mennessä. Kaikkien asiakkaiden verokortit löytyvät OmaVerosta jo nyt. Reilu puoli miljoonaa asiakasta on tilannut veropostinsa sähköisesti ja he ovat saaneet ilmoituksen Suomi.fi-viesteihin verokortin saapumisesta OmaVeroon. Yli 4,3 miljoonaa asiakasta puolestaan saa verokortin postitse. Heidänkin verokorttinsa on OmaVerossa, mutta sähköistä ilmoitusta verokortin saapumisesta OmaVeroon he eivät ole saaneet.

Omaa veroprosenttiaan voi korottaa hakemalla uuden verokortin  ja ilmoittamalla verokortille ajantasaiset tulo- ja vähennystiedot. Verohallinto suosittelee hakemaan verokortin OmaVerossa.

Veroprosentin korottaminen saattaa olla tarpeen, jos veroprosentin laskemisessa on käytetty sellaisia vähennyksiä, joita ei ole enää vuonna 2021, esimerkiksi matkakuluja, jos teet nyt pääasiassa etätöitä. Kun veroprosenttiaan korottaa, todennäköisesti vältyt ensi vuonna jäännösverolta.

Vuoden 2021 verokortilla näkyvä tuloraja on vain 11 kuukaudelle, helmikuusta joulukuuhun. Verokortilla näkyy myös arvio koko vuoden tuloista, johon veroprosentti perustuu.

Verokortin tuloraja ja sen myötä myös veroprosentti on laskettu viimeksi vahvistetun verovuoden tietojen perusteella. Uudella verokortilla olevat tulotiedot on laskettu vuoden 2019 tietojen pohjalta.  Jos vuonna 2020 on tehty muutosverokortti, silloin vuoden 2021 verokortin pohjana on käytetty muutosverokortin tietoja.

Tammikuussa 2021 käytetään vielä vuoden 2020 verokorttia. Veroprosentti on sama kuin vuoden 2020 viimeisimmässä verokortissa. Tuloraja kuitenkin nollautuu vuoden alussa.

Jos olet jo hakenut vuodelle 2021 muutosverokortin, joka on voimassa jo vuoden alusta alkaen, käytä hakemaasi muutosverokorttia.