Ruotasen ryhmikset toimivat uusissa tiloissa

Ruotasella entisen terveystalon tiloissa pitkään toimineet ryhmäperhepäiväkodit siirtyivät elokuun lopulla Ruotasen entisen koulun tiloihin.

 

Ruotasen koulun entisiin tiloihin siirtyi kaksi ryhmäperhepäiväkotia: Metsola ja Otsola. Tällä hetkellä on käynnissä vanhemmille suunnattu nimikilpailu. Vanhemmat saavat ehdottaa ryhmille uusia nimiä ja ehdotusten pohjalta he saavat osallistua nimiäänestykseen. Ryhmisten esimies Hilkka Maliniemi toivoo, että nimikilpailuun saataisiin jotakin Ruotasen kaivosmaailmaan liittyviä ehdotuksia, jotta kaivos jäisi elämään myös ryhmien nimissä.

Ryhmiksissä saa olla kolmea hoitajaa kohti enimmillään kaksitoista 1 – 5-vuotiasta lasta ja kolme esikoululaista, eli maksimissaan 15 lasta. Ryhmässään työskentelee aina yksi lastenhoitaja ja kaksi perhepäivähoitajaa.

– Toisessa ryhmässä on nyt 13 ja toisessa 10 lasta. Kaksi lasta on tulossa lähiaikoina lisää, mutta  tilaa on tarvittaessa vielä uusillekin tulijoille, Hilkka laskeskelee.

Koronatilanteen vuoksi ei ryhmiksissä ole pidetty avoimia ovia kaikelle kansalle, vaan massatapahtumat on siirretty hamaan tulevaisuuteen.

Pienet prinsessat, kissat, dinosaurukset, luurangot, palomiehet ja polvenkorkuiset metsästäjät hihkuvat liikuntasalissa. Meneillään on Halloween-juhlinta, ja ohjelmanumerona ”lepakoiden” kerääminen astiaan. Yksi lapsista menee oven taakse odottamaan ja toinen saa päättää, mikä lepakko on tällä kertaa ”myrkyllinen”. Oven takaa porhaltaa paikalle innokas lepakoiden keräilijä, joka saa poimia lepakoita astiaan niin kauan kunnes kohdalle osuu myrkkylepakko. Nella saa kerättyä ainakin viisi. Sitten jokainen saa mennä poimimaan vähän hoitotäti-Sarilta näyttävän noita-akan pussukasta karkin tai kepposen.

Salissa lapsilla on tilaa juosta sydämensä kyllyydestä vaikka ulkona sattuisi olemaan huono sää.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen. 

– Sali on todella hyvä, täällä lapset pääsevät temmeltämään ja juoksemaan, perhepäivähoitaja Leena Pesonen kehuu.

– Tilat on täällä tosi hyvät ja näistä on tykännyt niin henkilökunta, lapset kuin vanhemmatkin. Onhan nämä erilaiset kuin vanhat tilat, ne oli enemmän kodinomaiset, arvioi 11 vuotta ryhmäperhepäiväkoti Metsolassa  työskennellyt Leena.

Tiloja kehuu niin ikään pitkään ryhmiksessä toiminut perhepäivähoitaja Ilona Huttunen.

– Sali on aivan huippu, mutta muutenkin tilat on hyvät ja keittiöt riittävän tilavat. Niiden suunnittelussa on kuultu meitä käyttäjiä ja pohjapiirroskin kävi meillä katsottavana, hän kiittelee kaupungin omana työnä tehtyä remonttia.

Lapsille on esimerkiksi oma askarteluhuone, joten kesken olevat työt voi jättää pöydille odottamaan seuraavaa askartelukertaa eikä niitä tarvitse kerätä välillä pois. Ilona iloitsee myös rakennuksen takana olevasta metsästä, johon väki on tehnyt jo pikkuretkiä useampaan otteeseen.

 

Pääkuva: Viime perjantaina Ruotasen ryhmiksissä juhlittiin Halloweeniä. Eräs leikki oli ”lepakkojen” kerääminen. Kerätä sai niin kauan kunnes käteen osui myrkkylepakko. Nellalle tuli hyvä saalis, ainakin viisi lepakkoa.