Attendo hyödynsi lahjoituslihat omissa hirvipeijaisissaan

Attendossa juhlittiin 1-vuotissyntymäpäiviä hienoilla hirvipeijaisilla. 

Hirvipeijaisten järjestämismahdollisuus tarjoutui Attendolle, kun Eränkävijät päättivät lahjoittaa lihaa seuran peijaisten peruuntumisen vuoksi.

Peijaiset päätettiin perua Suomen Metsästäjäliiton ja Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n annettua suosituksensa koronatilanteen vuoksi.

– Mietimme  miten käyttäisimme lihat ja meillä oli tulossa juuri 1-vuotissynttärit, joten lihalahjoitus tuli hyvään saumaan. Päätimme järjestää hienot hirvipeijaiset kaikille asukkaillemme. Livemusiikki jäi valitettavasti tällä kertaa pois rajoituksista johtuen, Anne Niiranen kertoo.

Peijaisten ruokalistalla oli hirvipaistia punaviinin kera sekä täytekakkukahvit ja kuplivaa.

– Hyvin näyttää paisti maistuvan. Meillä muutenkin tehdään täällä päivittäiset ruuat ja tarjoamme asukkaillemme tavallista kotiruokaa. Teimme jo aiemmin lihasta jauhelihakastiketta, sitä kun oli sen verran. Tänään täältä lähti Karpalokotiinkin paistit.

Järvenhelmeen toimitettu liha oli eläinlääkärin tarkistamaa.

– Ruoan lahjoittaminen ja tuominen tähän ympäristöön ei ole niin yksinkertaista. Valitettavasti tänne ei vain voi tuoda ruokaa vaan pitää toimia tiettyjen normien mukaan.

Ruokailijoiden joukosta löytyi muutamia vanhoja metsämiehiä, joille hirvipaisti oli varmasti mieleen.

– Kyllä maistuu, tuumaili Parkkiman metsästysseuraan aikoinaan kuulunut metsämies Viljo Lehtikangas.

Joukosta löytyi muitakin metsämiehiä, kuten Teuvo Ratia ja entinen poliisipäällikkö Erkki Castrén, jotka myötäilivät Viljon arviota päivän ruoasta.

Viljo Lehtikangas ja Teuvo Ratia nauttimassa hirvipaistia,
Viljo Lehtikangas ja Teuvo Ratia pääsivät hirvipaistin makuun juhlalounaalla.