Pääkirjoitus: Sanotaan Sanomista

Tällä viikolla Pyhäjärven Sanomien hallitus teki suuren päätöksen. Alamme lähiviikkojen aikana suunnata resurssejamme entistä enemmän digipalveluihimme. Päätöstä helpotti yrityksemme Ely-keskukselta saamat tukirahat. Lehtiala on kärsinyt koronasta muiden toimialojen tavoin joten kehittämishankkeiden myötä avautuu mahdollisuus hakea tuloja kohdentamalla toimintaa tulevaisuuden haasteita vastaaviksi.

Printtilehtien tilaukset ovat olleet jo vuosia hienoisessa alamäessä, sillä vaikka paperilehtien ystäviä riittää edelleen, yhä useammat ihmiset, erityisesti nuoremmat ikäluokat, haluavat saada uutisensa käsiinsä reaaliaikaisesti ja netin kautta.

Kuten muutama viikko sitten tällä palstalla totesin, pikku hiljaa ihmiset ovat oppimassa maksamaan uutisista myös netissä. Lehtiala on siinä suhteessa yritysmaailman outolintu, että harva astelee kauppaan tai kampaajalle ja vaatii ilmaista palvelua tai tuotetta, mutta uutiset pitäisi saada lukea ilmaiseksi. Jutut ovat kuitenkin se tuote, josta me toimittajat saamme palkkamme.

Paikkakuntalaisille merkittäviä uutisia tullaan julkaisemaan verkkosivuillamme kaikkien saataville jonkun verran, mutta pääosa materiaalista siirtyy maksuportin taakse. Tällä hetkellä verkkosivuillamme on vain muutama juttu viikossa, sillä avoimesta sisällöstä ei luonnollisesti tule meille tuloja. Kunhan digipalvelumme on valmis, uutiset tulevat verkkosivuillemme entistä reaaliaikaisemmin ja monipuolisemmin. Verkkoon tulevat saataville samat uutiset kuin paperilehteenkin, sekä paljon enemmän.

Jatkossa lehtemme voi tilata joko digin, näköislehden ja paperilehden sisältävänä täyspakettina tai pelkkänä digipakettina. Irtonumeroita voi ostaa näköislehtenä Lehtiluukusta tai paperiversioina kaupoista entiseen tapaan.

 Emme halua olla syksyn lehden lailla hiipumassa ja tippumassa pelistä pois odotellen sitä päivää kun printtilehti on kuopattu, vaan olemme suuntaamassa katsettamme luottavaisin mielin tulevaisuuteen ja sen myötä digitaalisiin palveluihin.

 Digipalvelut tulevat olemaan kaikkien tilaajiemme saatavissa ja kunhan sivusto on toiminnassa, tulemme järjestämään yksin tai yhdessä yhteistyökumppanien kanssa opastusta palveluiden täysimääräiseen hyödyntämiseen.

Uskon, että kunhan ensiaskeleet digipolulla on otettu, verkkosivustostamme tulee muodostumaan paikkakuntalaisten tärkein solmukohta internetissä ja sitä myöten myös oivallinen mainospaikka paikkakunnan yrittäjille esitellä omia palveluitaan.

Kumppaninamme digiprojektissa tulee toimimaan Lähimedia Oy.